Middelharnis - Tijdens de raadsvergadering van donderdag 22 februari 2018 waren er geen insprekers. De heer De Vos (VKGO) stelde vragen aan het college over de diepte van het Slijkgat, het voormalig gemeentehuis in Oude-Tonge en de afstand tussen de gemeente en inwoners van Middelharnis en Sommelsdijk. Mevrouw ’t Hoen (PvdA) stelde vragen over het voormalig gemeentehuis in Oude-Tonge en over diversiteit en tolerantie. De heer Tuk (ChristenUnie) stelde vragen over de functie en opbrengst van de flitspalen bij Goedereede. De heer Vreugde (VKGO) stelde vragen over de opvang van jeugdigen. Tot slot stelden de heer Van Alphen (Eiland van Vrijheid) en de heer Van der Meer (Fractie Van der Meer) vragen over de verwachte opbrengst van windenergie. Lees hieronder verder.

Beeldvormende fase

In de beeldvormende fase werd allereerst een presentatie verzorgd door de heer Van Gurp van de afdeling Goeree-Overflakkee van de Protestants-Christelijke Ouderenbond (PCOB) over de activiteiten van de afdeling en aandachtspunten voor het bestuur. Vervolgens is er gesproken over de evaluatie van het sociaal domein. Na de beraadslaging werd besloten dat dit voorstel geagendeerd kan worden in de oordeelsvormende fase van de volgende vergadering. Tot slot werd in de beeldvormende fase op verzoek van mevrouw ’t Hoen (PvdA) gesproken over de brief van het college inzake het Kindpakket.

Oordeelsvormende fase

In de oordeelsvormende fase is allereerst gesproken over de beleidsnota Preventie en vroegsignalering 2018-2022. Na de beraadslaging kon over dit voorstel direct worden besloten. De raad stemde daarbij unaniem met het voorstel in. Hierna is gesproken over de verbetering van de oevertoegankelijkheid van het Haringvliet. Na de beraadslaging werd besloten dit voorstel te agenderen voor de besluitvormende fase van de volgende raadsvergadering. Vervolgens werd op verzoek van VKGO gesproken over de brief van het college inzake de Prestatieafspraken 2018-2022 met de woningbouwcorporaties. Tot slot diende mevrouw ’t Hoen (PvdA) in de oordeelsvormende fase een motie in over de inzet van de armoedemiddelen van Klijnsma 2017. Deze motie werd na de beraadslaging ingetrokken en niet meer in stemming gebracht.

Besluitvormende fase

In de besluitvormende fase kon de raad achtereenvolgens unaniem instemmen met de grondexploitatie H’Oranjeweg te Achthuizen, het bestemmingsplan Achthuizen-Langstraat-Zuidzijde (2de herziening), het bestemmingsplan Dirkdoensweg 25 te Ouddorp, het bestemmingsplan Stedinterrein Middelharnis en de Verordening natuur- en recreatiegebied Grevelingen Goeree-Overflakkee en de Legesverordening Grevelingen Goeree-Overflakkee.

Officiële publicatie van de daarvoor in aanmerking komende besluiten volgt nog. De raadsvergadering is na te kijken en luisteren via deze link. De eerstvolgende raadsvergadering staat gepland op donderdag 8 maart 2018, vanaf 19.30 uur in Bestuurscentrum Het Rondeel aan de Dwarsweg 40 in Middelharnis.