Goeree-Overflakkee - De Partij van de Arbeid wil haast maken met een Ontwikkelingsbedrijf Goeree-Overflakkee. Er moeten 2000 banen bij komen. Banen voor iedereen, hoog of laag opgeleid, jong of oud. Het plan voor een Ontwikkelingsbedrijf Goeree-Overflakkee heeft de PvdA al enige tijd geleden gelanceerd, maar is onder het huidige college van B&W niet van de grond gekomen. Lees hieronder meer.

Het Ontwikkelingsbedrijf krijgt twee taken: (1) zorgen voor meer bedrijven en 2000 nieuwe banen, en (2) zorgen dat de huidige bedrijven Goeree-Overflakkee niet verlaten. Beide zaken vergen een beter vestigingsklimaat dan nu het geval is.

Fractievoorzitter Jaap Willem Eijkenduijn (foto): “Bedrijven gaan weg omdat de gemeente te stroperig is en bedrijven willen zich niet vestigen omdat de gemeente niet actief genoeg om deze bedrijven over te halen. Dit moet veranderen. Werk staat bij de PvdA voorop. Iedereen verdient een eerlijke kans op goed betaald werk en een rechtvaardig inkomen. Werk is de sleutel tot bestaanszekerheid, waardering, respect. Met werk zijn mensen in staat een zelfstandig bestaan op te bouwen en hun talenten te ontwikkelen. Werk biedt perspectief.”

De PvdA wil naast nieuwe bedrijven werven, ook de huidige bedrijven behouden. Eijkenduijn: “Het kan niet zo zijn dat een bedrijf verhuist omdat de gemeente te laks is. We moeten alles op alles zetten om bedrijven te behouden en te laten groeien. Dit is goed voor de werkgelegenheid en goed voor het economisch klimaat op Goeree-Overflakkee. De gemeente gaat wat ons betreft actief op zoek naar bedrijven om zich op Goeree-Overflakkee te vestigen. Niet wachten tot iemand zich meldt, maar er op uit om bedrijven te werven. Het is tijd voor actie!”