Regio - Het verbod op vissen met pulskor betekent een ramp voor de visserij in Zuid-Holland. Wat de Statenfracties van CDA en SGP & CU betreft, moet de provincie er alles aan doen dit nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen. CDA-Statenlid Muzaffer Cetin: “De Zuid-Hollandse visserij heeft veel in deze vistechniek geïnvesteerd. Het verbod van het Europees Parlement is een drama voor de vissers en de kottersgezinnen.” Lees hieronder verder.

CDA en SGP & CU zijn zeer bezorgd over de gevolgen die het verbod zal hebben. De visserij is een belangrijke sector in de provincie Zuid-Holland, met name voor de kustplaatsen Katwijk, Scheveningen en Stellendam. De afgelopen jaren heeft de sector zich ingespannen voor scholing en duurzaamheid, zowel in aard van bevissing als vermindering van energiegebruik.
Cetin: “Door het verbod worden deze inspanningen teniet gedaan. Het zijn voornamelijk familiebedrijven en gezinnen die hiervan de dupe worden. CDA en SGP & CU willen dat de provincie hier actie op onderneemt.”