Middelharnis - [gewijzigde datum!] Welke thema’s zijn belangrijk voor Goeree-Overflakkee? Wat willen de politieke partijen bereiken in de komende periode? En op welke manier? Hoe zien de standpunten eruit? Dat soort vragen komen altijd op als de gemeenteraadsverkiezingen op stapel staan. De antwoorden moeten helderheid geven. Ze komen aan bod tijdens het verkiezingsdebat dat op 14 februari [NIET in maart!] 2018 plaatsvindt in de Rabobankzaal van Het Diekhuus. Wie onderwerpen wil aandragen over deze avond, kan dit doen via e-mail. Lees hieronder verder.

"Het is een mooie traditie: Het Diekhuus is al sinds de vroege jaren tachtig het decor van verkiezingsdebatten. De vorm kon verschillen, maar altijd stonden de plannen van de lokale politici centraal. En het debat daarover natuurlijk, zowel tussen de vertegenwoordigers van de diverse partijen als met het publiek. Die formule heeft menige levendige en verrassende debatavond opgeleverd, die ook meer duidelijkheid bracht over wat politieke partijen na de verkiezingen voor elkaar willen brengen op Goeree-Overflakkee."

Dat is ook de bedoeling op woensdag 14 februari 2018 (vanaf 19:30 uur), een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een werkgroep van Stichting ZIJN organiseert het verkiezingsdebat. Wie onderwerpen wil aandragen over deze avond, kan dit doen via deze link naar de e-mail van st. ZIJN.

Meer verkiezingsdebatten

Om de inwoners van de gemeente te informeren over de verschillen die er zijn tussen de, aan de verkiezingen deelnemende, partijen, worden door diverse partijen verkiezingsdebatten georganiseerd. Van een aantal is de datum al bekend:

14 februari 2018 (vanaf 19.30 uur) - Verkiezingsdebat van Stichting Zijn in het Diekhuus, Middelharnis

21 februari 2018 (18.00 - 19.00 uur) - Verkiezingsdebat SLOGO en RTV Rijnmond, Bestuurscentrum Het Rondeel, Middelharnis

13 maart 2018 (vanaf 18.00 uur) - Verkiezingsdebat Vereniging van Bedrijven Goeree-Overflakkee (VBGO) in het Diekhuus, Middelharnis

15 maart 2018 (vanaf 19.30 uur) - Verkiezingsdebat gemeente Goeree-Overflakkee in Prieel, De Staver, Sommelsdijk

17 maart 2018 (14.00 - 16.00 uur) - Verkiezingsdebat Natuur-lijk Ouddorp, voor het Raad- en Polderhuis, Ouddorp