Sommelsdijk - Op zaterdag 1 juli 2017 organiseert de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee een Praktijkdag voor Jonge Automobilisten in Recreatiecentrum De Staver, Olympiaweg 32 in Sommelsdijk. Een spannende en leerzame ervaring voor automobilisten tot en met 24 jaar die tussen de drie maanden en twee jaar hun rijbewijs hebben en sindsdien al rijervaring hebben opgedaan. Alle inwoners die in aanmerking komen, hebben inmiddels een brief ontvangen van de gemeente Goeree-Overflakkee. Lees hieronder verder

Programma

Je wordt ’s morgens om 08.45 uur ontvangen met koffie/thee en uiterlijk om 16.00 uur wordt de dag afgesloten. De lunch is inbegrepen. In een gevarieerd dagprogramma laat je zien hoe je bent als bestuurder. Je neemt deel aan een praktijkrit, je maakt noodstops op een gladde, mobiele slipbaan en je discussieert in een groep over de werking en gevolgen van alcohol en drugs in het verkeer. Auto’s worden voor het gebruik op de slipbaan gratis beschikbaar gesteld door het Nederlands Instituut voor de Verkeersveiligheid (NIV). Je hoeft dus zelf geen auto mee te nemen, maar dat mag wel. Enkele weken na deelname ontvang je een certificaat van deelname thuis.

Aanmelden

Aanmelden doe je eenvoudig via de website van gemeente Goeree-Overflakkee.nl. Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 18 personen deelnemen aan de Praktijkdag. De Praktijkdag is er voor jou als inwoner van onze gemeente, maar je mag ook je vrienden, klasgenoten, collega’s of kennissen mee laten doen. De enige voorwaarde is dat zij ook maximaal 24 jaar oud zijn en tussen de drie maanden en twee jaar hun rijbewijs hebben. Zij moeten zich zelf aanmelden via de website van gemeente Goeree-Overflakkee.nl.

Borg

Na aanmelding vraagt gemeente om een borg van €15,00 te betalen via iDeal. Na deelname wordt dit bedrag teruggestort. "Dit vragen wij om er zeker van te zijn dat je daadwerkelijk komt. Bij annulering van deelname beroepen wij ons op de annuleringsclausule*."

*Annuleringsclausule"

Vanaf het moment van inschrijving voor deelname aan de cursus tot aan de start van de cursus is het mogelijk om de cursus te annuleren. Hier zijn annuleringskosten aan verbonden. Er worden geen annuleringskosten in rekening gebracht als je voor de start een vervangende deelnemer aanmeldt.

De annuleringskosten bedragen:

  • tot één week voor de start van de cursus tien procent van het totale cursusgeld, maximaal €30,00;
  • vanaf één week voor de start van de cursus het volledige bedrag van de cursus €300,00.