Spijkenisse - Op woensdagmiddag 6 januari 2016 vond er een bijzondere prijsuitreiking plaats, die van de Harm Alarm Bokaal. Harm Alarm is het, door het Ministerie van Veiligheid en Justitie ontwikkelde, symbool van de landelijke inbraakpreventiecampage ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’. De bokaal is een gedeelde prijs voor burgers, politie, burgemeesters en het OM die het afgelopen jaar hard hebben gewerkt om woninginbraken te voorkomen, inbrekers op te sporen en te bestraffen. Uit de voorlopige cijfers blijkt dat Drenthe op nummer één staat met een afname van 63% in vergelijking met december vorig jaar. Op nummer twee en drie staan Fryslân (-52%) en district Zuid-West van politie eenheid Rotterdam (-50%). De definitieve inbraakcijfers over 2014 voor heel Nederland worden later dit jaar bekend gemaakt.

Omdat in december het meeste wordt ingebroken wordt de bokaal in deze maand uitgereikt. Er werd gekeken welk district over heel Nederland de grootste daling heeft. De uitkomst hiervan is positief voor ons eiland, dat valt in de regio van politie-eenheid Rotterdam. De prijs dit jaar is gewonnen door het district Zuid-West van de politie-eenheid Rotterdam. Dit district beslaat Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten, Rozenburg, Pernis, Hoogvliet, Albrandswaard, Barendrecht en Ridderkerk. De prijs werd door minister Van der Steur uitgereikt op bureau Spijkenisse.

Kijk voor meer informatie en preventietips op de site van de landelijke inbraakpreventiecampage Maak het inbrekers niet te makkelijk.