Middelharnis - Al op 9 juni werd hij kandidaat gesteld; Daan Markwat. Tijdens de vergadering van donderdagavond 9 juli 2015 benoemde de gemeenteraad Daan Markwat (42) officieel als wethouder van de gemeente Goeree-Overflakkee. Markwat vervult hiermee de vacature die ontstond na het overlijden van Piet Koningswoud in april van dit jaar. De nieuwe wethouder beheert de portefeuille ruimtelijke ontwikkeling, volkshuisvesting, bouwzaken, leefbaarheid, kleine kernenbeleid/dorpsraden en milieu.

Daan Markwat is bovendien kernwethouder van Stellendam, Nieuwe-Tonge en Ooltgensplaat. Het bestuur van de gemeente Goeree-Overflakkee is verheugd dat het college van burgemeester en wethouders met de komst van Daan Markwat weer compleet is. Hij is bijna tien jaar actief in de politiek en sinds de herindeling raadslid voor de SGP in de gemeente Goeree-Overflakkee. Vóór de herindeling was hij vanaf 2006 raadslid en later fractievoorzitter van de SGP in de voormalige gemeente Dirksland. Markwat studeerde bedrijfskunde in Wageningen en woont in Dirksland. Hij is directeur en mede-eigenaar van IC-Automatisering.

Opvolging in de gemeenteraad
Markwat is tijdens dezelfde vergadering in de gemeenteraad opgevolgd door de 27-jarige Hendrik Herweijer. Herweijer is jurist bij de directie Bestuursrechtspraak van de Raad van State en was van 2010 tot en met 2012 raadslid in de voormalige gemeente Dirksland.