Sommelsdijk- Zaterdag 6 mei 2023 wordt op het Marktveld een uniek toneelstuk opgevoerd. Het toneelstuk is gebaseerd op de Britse tv-serie 'Allo allo' en wordt in Sommelsdijk uitgevoerd in de "Goeree-Overflakkee versie". "Het is het verhaal van een caféhouder in het bezette Goeree-Overflakkee gedurende de Tweede Wereldoorlog. Hij runt dit café samen met zijn vrouw Edith en zijn serveerster." Lees meer >>

Centrum van intriges

Het is het verhaal van een caféhouder in het bezette Goeree-Overflakkee gedurende de Tweede Wereldoorlog. Hij runt dit café samen met zijn vrouw Edith en zijn serveerster.

Het café is het centrum van een web van intriges. In het café is het schilderij ”Het Laantje van Middelharnis” verstopt. Het schilderij dat iedereen als appeltje voor de dorst wil bemachtigen. En dan zitten er ook nog eens twee voortvluchtige Britse piloten verstopt. Dit terwijl er dagelijks Duitse officieren en de beruchte Gestapo aanwezig zijn.

Dit alles zorgt ervoor dat het een hilarisch stuk is met historische feiten van Goeree-Overflakkee!

Uitverkocht en afgesloten

De ochtend, middag en avondvoorstelling was binnen 1 week volledig uitverkocht. Maar liefst 450 mensen worden die dag van harte welkom geheten. Mensen worden geadviseerd lopend of per fiets te komen. Het Marktveld wordt volledig afgesloten. Ook worden de Kerkstraat, Sint Joris Doelstraat, Oranjestraat en Voorstraat afgesloten voor doorgaand verkeer.

Terras

Zin in wat te drinken? Neem plaats op het terras op het Marktveld om in de pauze of na afloop nog even gezellig met elkaar te keuvelen en de ervaringen te delen. Als zoethoudertje is er “Vrijheidsgebak”. Gebak uit de landen van onze bevrijders; Polen, Canada, Engeland en de VS. Gebakken door vrijwilligers van het Streekmuseum.

Partners

Het toneelstuk “Allo Allo” is het initiatief van WO2GO. Voorzitter Dennis Notenboom stelde voor een toneelstuk rond 75 jaar bevrijding op te voeren en in overleg met een bestuurder van het Streekmuseum ontstond het idee voor de Flakkeese versie van het “Allo Allo”. Het toneelstuk kon door corona niet eerder worden opgevoerd.

Naast WO2GO en het Streekmuseum zijn betrokken:TOF en Rethorica. Het stuk is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Vrijwilligers

Meer dan 30 vrijwilligers zijn al maanden aan het oefenen en oefenen. Bijna wekelijks komen ze in de Remonstrantse kerk bij elkaar en doorlopen ze alle scenes. Er gaat geen oefenmoment voorbij vol vreugde en lol.

Brillenkoker met Laantje van Middelharnis

Omdat het Laantje van Middelharnis van Meindert Hobbema zo’n belangrijke rol speelt in het toneelstuk, leek het een aantal bestuursleden van het museum een goed idee om als kleine herinnering brillenkokers te gaan verkopen met daarop het Laantje. Deze gelimiteerde versie is uitsluitend te koop bij het Streekmuseum en in de webshop. Wees er snel bij want op is op.