Dirksland - Op donderdag 27 april viert de enige stad van het eiland Goeree-Overflakkee een feestelijke Koningsdag: "In Goedereede start Koningsdag om 8:00 uur met klokgelui en het uitsteken van de vlag..." Lees hieronder het hele programma en heet je welkom in Goedereede >>

Programma

Programma Koningsdag 27 april 2023

08.00 uur De dag start met klokgelui en we vragen iedereen om de vlag uit te steken. Onder degenen die de vlag uitsteken, verloten we een leuke prijs.

09.40 uur Vanaf Verenigingsgebouw Oostdam lopen we samen met Koninklijke Fanfare Apollo richting de Markt.

10.00 uur De aubade vindt plaats op de Markt met Koninklijke Fanfare Apollo.

11.00 uur Oudhollandse kinderspelletjes! Voor de kleintjes zijn er ook speelblokken aanwezig. 11.30 uur Het klokkenspel wordt verzorgd door beiaardier Jan Bezuijen.

12.00 uur Eten & drinken: Bij Dick’s Taria, de loempiakraam en hotdogkraam kun je eten bestellen en natuurlijk zijn ook Stadscafé Goeree, De Gouden Leeuw en Gasterij ’t Sas aanwezig.

13.30 uur Koninklijke Fanfare Apollo verzorgt een muzikaal optreden op de muziektent.

14.30 uur Het Havenspektakel! Dit jaar gaan jong en oud de uitdaging aan om via een parcours de overkant van de haven te bereiken. Strijd jij individueel voor de snelste tijd, of ga je een battle aan?

17.15 uur De prijsuitreiking van het Havenspektakel.

18.00 uur De 7-koppige coverband The Willies treedt op. Deze Rock ‘n Roll en Blues-coverformatie trakteert ons op een muzikale act!

20.30 uur DJ Jan Looij sluit de avond feestelijk af.

23.00 uur Einde programma.