Middelharnis - Harpisten en harpliefhebbers kunnen op vrijdag 27 en zaterdag 28 januari 2023 hun hart ophalen in het Diekhuus. Dan strijkt namelijk de Camac Jubileum Tour daar neer. Samen met harpdocente Ghislaine Voorrecht van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee heeft harpbouwer Camac een programma samengesteld, dat aantrekkelijk is voor beginners, enthousiaste amateur-harpspelers en het luisterend publiek. Lees meer >>

Vervolg...

Het programma bestaat uit workshops, concerten en een expositie. Op vrijdag 27 januari, vanaf 16.00 uur, laat Ghislaine Voorrecht iedereen die er oren en vingers naar heeft, kennismaken met de harp. Camac stelt harpen beschikbaar.

Concert

Om 19.30 uur volgt een concert door François Pernel. De Franse harpist oogst al jaren veel lof voor zijn spel op de folkharp. Hij publiceert regelmatig bundels met composities, die folkharpers een schat aan intrigerende, originele muziek bieden. Zijn oeuvre is bijzonder toegankelijk. Als geëngageerd docent werkt hij samen met collega-harpisten om muziek te creëren voor jonge beginners, ensembleprojecten en spannende uitdagingen voor gevorderde musici.

Workshops

Zaterdag 28 januari is een dag vol workshops voor elk niveau onder leiding van François Pernel en Ghislaine Voorrecht. Leerlingen en amateur-harpisten uit de regio zijn van harte welkom. De afsluiting van de dag bestaat uit een Open Podium en een eindpresentatie om 16.00 uur.

Expositie

Gedurende het gehele evenement is er een expositie van de harpen van Camac. Van de kleinste hakenharpen tot de grote concertharpen – ze zijn allemaal te bewonderen, te ontdekken en uit te proberen. Camac is een Franse harpbouwer die vijftig jaar bestaat en dat viert met een Jubileum Tour, die dus ook Goeree-Overflakkee aandoet.

Inschrijven

Inschrijven kan via de agenda op de website nl.camac-harps.com/agenda. Deelname aan de workshops en luisteren naar het concert is gratis na reservering.