Middelharnis - Donderdag 26 januari 2023 draait in Filmhuis Middelharnis de film ‘The Reason I Jump’ van regisseur Jerry Rothwell. "Tekst en beeld vormen, zoals het een goede documentaire betaamt, een krachtige symbiose, mede doordat Rothwell een treffende beeldtaal inzet. U bent van harte welkom!" Lees meer en reserveer >>

Vervolg

De op Sundance 2020 met de publieksprijs bekroonde documentaire The Reason I Jump doet in visueel opzicht exact waar het baanbrekende gelijknamige boek waar de film op gebaseerd is op zinspeelt: invoelbaar maken hoe het is om een non-verbale vorm van autisme te hebben.

In 2007 verscheen het boek The Reason I Jump: One Boy’s Voice from the Silence of Autism, geschreven door de toen vijftienjarige Naoki Higashida. De Japanner met een non-verbale vorm van autisme onthult hierin naar eigen zeggen een “eerder verborgen wereld”.

In de documentaire van filmmaker Jerry Rothwell (How to Change the World, 2015) begeleiden poëtische en vooral verhelderende passages uit het boek (ingesproken door Jim Fujiwara) beelden van mensen met autisme over de hele wereld.

Tekst en beeld vormen, zoals het een goede documentaire betaamt, een krachtige symbiose, mede doordat Rothwell een treffende beeldtaal inzet.

U bent van harte welkom!

Vanaf alle leeftijden | 82 minuten | Documentaire | Boekverfilming

Stichting ZIJN - Diekhuus, Rabobankzaal - Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.
donderdag 26 januari 2023 / 20:00 uur
€ 10,00 / Filmhuisleden en CJP € 8,50
inclusief consumptie
www.hetdiekhuus.nl