16 januari 2023, Goeree-Overflakkee - RTV Slogo heeft een vaste wekelijks programmering met nieuwe programma’s. De nieuwe items voor deze week leest u/ lees jij hieronder >>

Vervolg

't Eiland Actueel – Nieuwjaarsreceptie Gemeente Goeree-Overflakkee

Na twee digitale toespraken kon burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van gemeente Goeree-Overflakkee dinsdagavond 10 januari 2023 de nieuwjaarstoespraak weer ‘live’ uitspreken tijdens de nieuwjaarsreceptie in zalen- en sportcomplex Dorpstienden in Ouddorp. In de toespraak blikte de burgemeester terug op 10 jaar gemeente Goeree-Overflakkee en keek vooruit op wat komen gaat, zoals de komende herdenking van de Watersnoodramp en de draagvlakmeting voor Stad Aardgasvrij.

Streekmuziek – Zangavond Geitenbreiers – deel 1

Eind November 2022 organiseerde zangkoor de Geitenbreiers uit Melissant een gezellige zang- en muziekavond. Zij deden dit in samenwerking van Het Flakkees Piratenkoor en Osivio, een accordeonvereniging uit West Brabant. RTV SLOGO was er bij een maakte een registratie van deze streekmuziekavond.

• Streekdocumentaire – Pleziervaart - deel 3

Varen als toen betekende eeuwenlang varen als werk. Dat je daar ook plezier aan kon beleven blijkt uit talloze zeemansliedjes en romantische verhalen. Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam biedt gelukkig een grote landelijke museale collectie van de historische pleziervaart. En misschien komt er in Hellevoetsluis nog wel eens een historische jachthaven. De tjotter 'Ideaal' is een dame op leeftijd die in de watten wordt gelegd door Alexander de Vos. De Piet Hein is een juweel van een heel ander kaliber, een echt kroonjuweel. Het voormalige jacht van het Koninklijk Huis vaart nog steeds vorstelijk dankzij een groep mensen die het schip nog steeds met alle egards verzorgen. Allebei juwelen van de pleziervaart die nog steeds varen als toen.

• Streekhistorie – Gezondheidszorg in de vorige eeuw – deel 6

In deze historisch serie kijken we terug naar de gezondheidszorg in de vorige eeuw. Deze is door de jaren heen flink verandert. Honderd jaar geleden werd werken in de gezondheidszorg nog gezien als een roeping maar tegenwoordig is het een beroep. Maar ook de manier waarop bepaalde zorg werd gegeven is in de loop der jaren flink veranderd.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00
uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 43,
KPN/Telfort: Kanaal 1371
Delta: kanaal 12.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.
Volgen: Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo