18 december 2022, Regio Goeree-Overflakkee - Vanaf nu kun je het nieuws van negen regionale omroepen in verschillende talen te lezen. Door een nieuwe functionaliteit op de website en in de app kunnen online-nieuwsberichten vertaald worden naar tien andere talen. Daarnaast bieden de apps al langer de mogelijkheid voor Nederlandse artikelen om deze te laten voorlezen. "Engels, Duits, Frans, Spaans, Pools, Roemeens, Turks, Italiaans, Oekraïens en Arabisch zijn de talen waaruit gekozen kan worden." Lees meer >>

Vervolg

Rechtsboven op de website is een ronde vlag te zien. In de app is dit een teken van een wereldbol. Door daarop te klikken, opent er een menu waaruit een taalkeuze gemaakt kan worden. Het artikel wordt dan automatisch vertaald. Vervolgens als er doorgeklikt wordt naar een ander artikel, verschijnt deze ook in jouw gekozen taal.

Ook beschikken de regionale nieuwsapps over een voorleesfunctie. Naast het menu van verschillende talen kun je het hoofdtelefoontje kiezen, waarna het nieuwsbericht opgelezen wordt.

Ruud van Os, hoofdredacteur a.i. bij Rijnmond: ‘’Het is een goede stap in de richting van een betere band met ons publiek creëren en het vergroten van ons bereik.’’

Wil je op de hoogte gehouden worden van het nieuws bij jou in de regio? De nieuwsapps van alle regionale omroepen zijn gratis te downloaden via de App Store van Apple of de Google Play Store van Android.