Goeree-Overflakkee - Wie vlak voor Kerst op 25 en 26 december 2022 alvast wat kerstsfeer wil opsnuiven, kan op vrijdagavond 23 december terecht in de Rabobankzaal van het Diekhuus. "Leerlingen van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee verzorgen daar vanaf 19:30 uur een kerstuitvoering en de toegang is gratis." Lees meer >>

Vervolg

Het draait tijdens de kerstuitvoering om dwarsfluit, viool en harp. Het publiek krijgt per instrument het een en ander te horen, maar ook – de finale van de muzikale avond – gezamenlijk in een groot ensemble.

Leerlingen van dwarsfluitdocente Lisette van den Broek brengen twee sfeervolle stukken uit The Sound of Music ten gehore en de ‘Gypsy Song’ uit Carmen van Bizet. Het eerste stuk is een bewerking voor fluittrio, het tweede een bewerking voor fluitensemble.

Het Flakkees Strijkorkest, bestaande uit leerlingen van viooldocente Heleen De Witte, speelt twee delen uit De Messiah, het beroemde werk van Händel. Het eerste deel, ‘Sinfonia’, kondigt het bijzondere verhaal aan, terwijl het tweede deel, ‘Pifa’, een rustig herdersliedje is. Ook spelen de strijkers, samen met harpdocente Ghislaine Voorrecht, het Oekraïense kerstlied ‘Shchedryk’.

Leerlingen van de harpdocente spelen, eveneens geheel in decembersferen, ‘Twinkel, twinkel, kleine ster’, ‘Stil nu’, ‘Gloria in excelsis Deo’ en ‘Walking in the air’ uit de animatiefilm The Snowman. In het harpensemble spelen vier debutanten mee.

De afsluiting van de kerstuitvoering bestaat uit een optreden van een groot ensemble van viool-, fluit- en harpleerlingen. De begeleiding is in handen van slagwerkdocent Anno Appelo. Natuurlijk is deze finale geheel in stijl met ‘Let it snow’, ‘Stille Nacht’, ‘Little Drummer boy’ en ‘We wish you a merry Christmas’.