Middelharnis - Op zondagmiddag 18 december 2022 organiseert de Oecumenische Werkgroep Goeree-Overflakkee een lampionoptocht ‘Van Nazareth naar Bethlehem’ door Middelharnis en Sommelsdijk. "Dit evenement is met name bedoeld voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd, ongeacht kerkelijke achtergrond. De Exoduskerk wordt die middag omgetoverd tot Nazareth waar de kinderen de boodschap te horen krijgen dat ze samen met Jozef en Maria op pad moeten naar Bethlehem." Lees meer >>

Vervolg

Met een lampion volgen de kinderen Jozef en Maria naar Jeruzalem (Emmaüskerk) waar ze de drie Wijzen zullen ontmoeten die op bezoek gaan bij Koning Herodes om vervolgens via de overvolle herberg (Bosseschool) naar de velden en herders van Efrata (RK-kerk) te lopen met het uiteindelijke doel: kindje Jezus in de stal van Bethlehem (parkeerterrein achter Bibliotheek/PLUS).

De Kinderkersttocht start om 16:30 uur in de Exoduskerk (open om 16.00u), waar de kinderen een lampion krijgen en eindigt rond 19.00 uur op het parkeerterrein achter de Bibliotheek/PLUS. Onderweg zijn er heel veel lichtjes te zien en worden ze verrast door verschillende muzikale optredens.

Aanmelden vóór 1 december kan via: aanmeldenkinderkersttocht@outlook.com

In verband met de beschikbare ruimte in de kerken kunnen er maximaal 250 kinderen en 150 begeleiders mee. Deelname aan deze tocht is gratis, maar een bijdrage tijdens de collecte voor stichting Kinderhulp is zeer welkom!