Goeree-Overflakkee - Zorgen voor elkaar door samen iets leuks te doen en de ouderen en zorgverleners op Goeree-Overflakkee in het zonnetje zetten. Dat zijn de doelen van Heel Goeree-Overflakkee Bakt. Dankzij een recordaantal van 400 thuisbakkers konden vorig jaar ongeveer 4.000 ouderen en zorgverleners op het eiland worden verrast met een lekkere traktatie bij de koffie: een zelfgebakken stuk appeltaart. "Doet u/jij mee dit jaar? Inschrijven kan nog tot 7 december aanstaande." Lees meer >>

Vervolg

De actie “Heel Goeree-Overflakkee Bakt” werd eind 2014 gelanceerd. Adviesgroep De Vogel wilde samen met anderen aandacht vragen en iets leuks doen voor de ouderen in de regio. Daar is dit initiatief uit ontstaan. Door het enthousiasme waarmee mensen en bedrijven aan de slag zijn gegaan is de taartenbakactie een ongekend succes en een traditie geworden!

Hoe werkt het?
Klanten van De Vogel kunnen zich inschrijven via de website van De Vogel, tot 7 december 2022. Vervolgens staan de ingrediënten – met taartdoos en receptenkaart – klaar bij de kantoren in Middelharnis en Ouddorp op dinsdag 13 en woensdag 14 december. Na het bakken kunnen de taarten worden ingeleverd bij één van de kantoren op donderdag 15 en vrijdag 16 december. De Vogel zorgt voor het afleveren bij locaties van CuraMare, Zuidwester en Sjaloom Zorg. Thuisbakkers die liever iemand anders verrassen, kunnen hun taarten daar zelf afleveren.

* actievoorwaarde: om zoveel mogelijk deelnemers de kans te geven om mee te doen is het aantal gratis appeltaartpakketjes maximaal 1 appeltaart per huishouden.

Leerlingen en scholieren verbinden met het thema zorg voor onze ouderen

Een speciale kick-off van Heel G-O Bakt zal plaatsvinden op de nieuwe Beroepscampus in Sommelsdijk op dinsdag 13 december. 12 leerlingen uit groep 8 van verschillende basisscholen volgen met een aantal ouderen van Nieuw-Rijsenburgh de workshop ‘’Hoe bak ik een appeltaart?’’. Dit doen zij samen met studenten van de afdeling Horeca & Bakkerij. Zo worden de jeugd en de ouderen op een leuke manier met elkaar verbonden.

Nieuwe partner en samenwerking lokale bedrijven

De Vogel Adviesgroep werkt samen met verscheidene eilandelijke bedrijven. Jumbo Sperling in Ouddorp zorgt voor het recept en de ingrediënten voor het bakken van een appeltaart. Deze worden door De Vogel en Jumbo gratis beschikbaar gesteld. Daarnaast zorgt DINK voor de grafische vormgeving, Printwrx voor het drukwerk en Verpak De Jong voor de taartdozen.

Leerlingen en scholieren verbinden met het thema zorg voor onze ouderen

Een speciale kick-off van Heel G-O Bakt zal plaatsvinden op de nieuwe Beroepscampus in Sommelsdijk op dinsdag 13 december. 12 leerlingen uit groep 8 van verschillende basisscholen volgen met een aantal ouderen van Nieuw-Rijsenburgh de workshop ‘’Hoe bak ik een appeltaart?’’. Dit doen zij samen met studenten van de afdeling Horeca & Bakkerij. Zo wordt de jeugd en de ouderen op een leuke manier met elkaar verbonden.