Middelharnis - Ieder jaar organiseert de Stichting Oost-Europa Werkgroep Middelharnis een voedselpakkettenactie bestemd voor de armen in Roemenië. "Speciaal daar, waar de werkgroep zijn contacten heeft in Uioara en omliggende dorpjes. Ook dit jaar willen we deze goede gewoonte voortzetten. Het is de bedoeling dat er voor de Plus Winkel in Middelharnis allerlei levensmiddelen worden verzameld, die de mensen in de winkel kunnen vinden en kopen." Lees meer >>

VOEDSELPAKKETTENACTIE BIJ PLUS MIDDELHARNIS- 24 EN 25 NOVEMBER

Bij de ingang van de winkel zullen briefjes worden uitgedeeld, waar de producten op vermeld staan, waaruit een keuze kan worden gemaakt. Voor de winkel staat een kraam waar u de gekochte spullen kunt inleveren. Als we terugkijken op al die jaren dat de werkgroep deze actie organiseert, dan kan worden geconstateerd dat heel veel mensen graag aan deze actie mee willen doen om in Roemenië onze naasten, die veelal in zeer armoedige huizen leven, tegen Kerst te verrassen met en flinke en goed gevulde boodschappentas. De goederen worden dus in Middelharnis verzameld en ingepakt en via een groot transport naar Roemenië gebracht. Onze mensen in Roemenië, waar we al vele jaren mee samenwerken en die voor 100% te vertrouwen zijn, verdelen de inhoud van de levensmiddelen over de arme gezinnen. Rekening wordt gehouden met de samenstelling van de gezinnen. Een gezin met veel kinderen krijgt meer dan een alleenstaande weduwe of weduwnaar. De (kleine) kinderen krijgen als extraatje een zak met fruit en wat snoepgoed. Die spullen worden in Roemenië gekocht van het geld dat de mensen in Middelharnis doneren via een collectebus, die op de tafel staat waar de gekochte spullen kunnen worden ingeleverd. Helpt u dit jaar ook weer mee? Mede door uw hulp geeft u die arme mensen een warm gevoel van binnen, doordat ze merken dat in Holland aan hen wordt gedacht. De vreugde en de dankbaarheid van het krijgen van een voedselpakket is enorm groot. De wintermaanden zijn veelal koud tot zeer koud. Veel arme gezinnen zien nu al tegen de wintermaanden op. Een voedselpakket brengt een zonnestraaltje in hun armoedig bestaan. Tijdens het uitdelen van de pakketten worden er diverse foto’s gemaakt. U ziet in dit artikel enkele foto’s van vorige jaren afgedrukt We begrijpen dat niet ieder van de lezers op Goeree-Overflakkee instaat is om aan deze actie mee te doen, dat geldt zeker voor hen die buiten Middelharnis wonen. Toch kunnen ook die mensen met de actie mee doen. U ziet aan het einde van dit artikel een QR-code staan. Via die code kan ieder die dat wil meedoen met de actie. U scant de code met uw app en geeft via uw bank een bedrag door aan onze werkgroep. Wij zijn dankbaar voor elke gift, hetzij groot of klein. Hebt u geen QR-code? Ook via de bank of giro kan een gift worden overgemaakt. Hier is het nummer: NL97 RABO 034 2007 408 t.n.v. Stichting Oost-Europa Werkgroep Middelharnis. Onder vermelding van: gift voedselpakkettenactie.

Allen die mee willen doen worden hartelijk bedankt namens de leden van de werkgroep en namens vele armen in Roemenië. Eigenlijk onnodig om de actie aan te bevelen, toch? Onze werkgroep ziet uit naar uw komst in de Pluswinkel in Middelharnis, of naar uw gift via de collectebus op de tafels voor de winkel, of via de QR-code.