Middelharnis - Niet minder dan zeventien blokfluitisten geven op dinsdag 22 november een concert in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis. De jongste is 7 jaar en de oudste 70, wat bewijst dat muziek er is voor jong en oud. Lees meer >>

Vervolg

De jongste blokfluitisten, leerlingen van Elly Bakker, spelen sinterklaasliedjes, terwijl de gevorderde leerlingen van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee barokstukjes van Fischer vertolken op hun altblokfluiten.

Anneleen van der Welle en Johanna Kieviet laten een zeventiende-eeuwse Bergamasca van de Italiaanse componist Uccellini horen. Zij bespelen allebei de sopraanblokfluit. De altblokfluit klinkt als Louise van der Bok en Marit van der Spek baroksonates spelen van Telemann en Van Wassenaar.

Tijdens de uitvoering treden twee blokfluitensembles op. Van de jongste muzikanten krijgt het publiek vierstemmige muziek van Tilman Susato te horen (sopraan-, alt- en tenorblokfluit). De meest gevorderde spelers brengen een anoniem werk uit de zestiende eeuw ten gehore op sopraan-, alt-, tenor- en basblokfluit.

Voor Suze Schot is het concert een première. Na 34 jaar niet gespeeld te hebben, is ze weer gaan musiceren. Op deze avond speelt ze twee stukjes van Mozart en Bach op de altblokfluit.

De piano klinkt ook in het Diekhuus. Piet Westhoeve begeleidt een deel van het blokfluitprogramma en Eva Lodder speelt twee stukken van de populaire componist Einaudi. Zo is er naast de oude muziek ook muziek met een meer eigentijds idioom te beluisteren.

De uitvoering op 22 november begint om 19.15 uur en is gratis toegankelijk.