Oude-Tonge - Op zaterdagmiddag 12 november 2022 hopen Sinterklaas en zijn zwarte pieten weer voet aan wal te zetten aan de kade van Oude-Tonge! "Als de pakjesboot niet al te veel slecht weer heeft onderweg en hij niet heel de reis uit Spanje tegenwind heeft, dan komt hij de haven binnen varen op om 14:00 uur (..) Sinterklaas en al zijn zwarte pieten worden op de Kaai hartelijk verwelkomt door Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn, dit namens het gemeente: jij komt toch ook je kijken!" Lees meer >

Vervolg

Hopelijk heeft de praatjes meneer Wim Harteveld al vroeg contact met de pakjesboot om te horen of ze op tijd in Oude-Tonge zijn.

Sinterklaas en al zijn zwarte pieten worden op de Kaai hartelijk verwelkomt door Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn, dit namens het gemeente bestuur van Goeree-Overflakkee.

Tijdens het wachten op de pakjesboot, wat gebeurt onder de vrolijke sinterklaas muziek van muziek vereniging Vooruit, zullen de majorettes van Twirl vereniging Vivace een mooie show geven op de Kaai. Hierna gaat de Sint onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Vooruit en de majorettes richting de Grutterswei, waar de Sint samen met zijn zwarte pieten en alle kindertjes nog een feestje gaat vieren

Natuurlijk hebben alle zwarte pieten weer voldoende pepernoten (of een heerlijke mandarijn) om alle kleine kinderhandjes te vullen. Aangekomen in de Grutterswei zullen de zwarte pieten vast hun dans- en zangkunsten weer vertonen met de hulp van alle kindertjes, papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, ooms, tantes en andere aanwezigen.

Mooie tekening inleveren

Sint heeft al wel gevraagd of jullie voor de versiering van de Grutterswei vast een mooie tekening of kleurplaat maken, met eventueel je verlanglijstje er op. Deze kun je inleveren in de brievenbus bij het Sinterklaas huis op Nieuwstraat 2 in Oude-Tonge. De Sint hoopt op heel veel mooie tekeningen zodat de mensen die de Grutterswei versieren het daar gezellig kunnen maken.

"Sinterklaas hoopt jullie allemaal te zien op 12 november: welkom!"

Tekst Sinterklaasstichting Oude-Tonge