24 oktober 2022, Ouddorp - Uw en jouw lokale zender op het eiland Goeree-Overflakkee RTV Slogo heeft een vaste, wekelijks programmering met nieuwe programma’s. Lees hieronder de items die deze week actueel zijn en bekijk de juiste uitzendkanalen om mee te genieten met het lokale nieuws op de Flakkeese radio en TV. Lees meer >>

De nieuwe items voor deze week zijn:

• Politieke Achtergronden – Wethouder Henk van Putten: In deze nieuwe uitzending van het programma Politieke Achtergronden gaan we in gesprek met de nieuwe wethouder Henk van Putten. Met zijn partij, het CDA, zit hij in de huidige coalitie en is hij wethouder. Zijn werkzaamheden zijn de portefeuilles Buitenruimte, Recreatie & Toerisme, Landbouw & Visserij en Mobiliteit (verkeer)

• 't Eiland Actueel – Digitale Vaardigheid: Waterschap Hollandse Delta zet zich in voor begrijpelijke taal Op 10 oktober 2022 zet directeur Vincent Bergsma zijn handtekening onder de Direct Duidelijk Deal voor begrijpelijke taal. Dit gebeurt tijdens een landelijke bijeenkomst van Gebruiker Centraal. Met de ondertekening laten we als waterschap zien dat we duidelijke taal belangrijk vinden. Intern en vooral ook naar bijvoorbeeld inwoners.

• ’t Eiland Actueel – Circulaire Bedrijven in de Provincie: Ga mee op rondleiding door Huntsman Holland BV, een wereldwijd opererend chemiebedrijf en leer meer over DOPS Recycling Technologies BV. De provincie neemt als middenbestuur de verantwoordelijkheid om Zuid-Holland duurzaam en evenwichtig te vormen en maken daarbij gebruik van hun positie, kennis en netwerk, zodat met de samenleving ondernemen, reizen, wonen en recreëren in Zuid-Holland wordt geoptimaliseerd.

• Streeknatuur – Herfst: De herfst of het najaar is een van de vier seizoenen. In gematigde klimaatzones verliezen de meeste loofbomen en ook andere planten hun bladeren. In de herfst wordt het flink kouder dan in de zomer, hoewel er periodes met warmte kunnen optreden, de zogenaamde nazomer. Kijk met de mooie natuur in de streek tijdens de herfst periode.

• Streekhistorie – Gezondheidszorg in de vorige eeuw – deel 1: In deze historisch serie kijken we terug naar de gezondheidszorg in de vorige eeuw. Deze is door de jaren heen flink verandert. Honderd jaar geleden werd werken in de gezondheidszorg nog gezien als een roeping maar tegenwoordig is het een beroep. Maar ook de manier waarop bepaalde zorg werd gegeven is in de loop der jaren flink veranderd.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten.

Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 43

KPN/Telfort: Kanaal 1371

Delta: kanaal 12

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl. Volg op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo.