5 oktober 2022, Middelharnis - "Muziek maken is belangrijk en geeft plezier. En samen muziek maken geeft nog meer plezier." Daarom gaat Muziekgebouw Goeree-Overflakkee ook dit schooljaar weer van start met een Samenspelgroep voor bespelers van allerlei verschillende instrumenten. Dit naast de al bestaande ensembles van instrumenten in dezelfde instrumentenfamilie. Lees meer >>

Vervolg

In de Samenspelgroep zijn nu al de volgende instrumenten vertegenwoordigd: blokfluiten, dwarsfluiten, klarinet, accordeon, harp, viool, cello en piano. Andere instrumenten zijn zeker ook welkom en muzikanten kunnen dus nog aansluiten. Van hen wordt verwacht dat ze (ooit) ongeveer vier jaar les hebben gehad en dat ze zelfstandig een partij kunnen instuderen.

De leeftijd doet er niet toe in de Samenspelgroep. Waar het om draait is het ontdekken van de diverse eigenschappen van de instrumenten en hoe vooral deze klanken samengaan tijdens het spelen van een muziekstuk. Dat is een bijzondere beleving en die veel schoonheid en muzikaal plezier geeft.

Het repertoire is divers: van klassieke werken uit verschillende perioden tot bewerkingen van nummers uit de popmuziek en musicals. De groep staat onder leiding van docent Elly Bakker.

De repetities zijn op dinsdag van 19.30 tot 20.45 uur in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis. De start is op dinsdag 4 oktober. In totaal zijn er elf repetitieavonden. De laatste repetitie is op 20 december.

Aanmelden

Meedoen? Stuur dan een mail naar algemeen@muziekgebouwgo.nl en vermeld daarin naam, adres, geboortedatum, samenspelgroep en om welk instrument het gaat. Voor leerlingen van het Muziekgebouw is het gratis. Voor anderen zijn de kosten 87 euro voor kinderen en 100 euro voor volwassenen (vanaf 21 jaar).