27 september 2022, Oude-Tonge - Afgelopen zaterdag 24 september werd voor de 22e keer rond het prachtige Frobenius-orgel in de Hervormde Kerk te Oude-Tonge het tweejaarlijkse Orgelconcours voor amateurorganisten gehouden. Dit concours gaat uit van de Vereniging van Orgelvrienden, een vereniging van organisten en orgelliefhebbers van Goeree-Overflakkee en omstreken. Lees meer >>

Vervolg

Voor deze 22e editie hadden zich veertien organisten aangemeld. De muzikale prestaties werden beoordeeld door de heren Chiel Jan van Hofwegen (Alblasserdam) en Arjen Leistra (Schiedam).

Behalve een vrij werk naar eigen keuze speelden de deelnemers ook een bewerking uit de Psalmen voor Orgel van Cor Kee (1900-1997).

Aan het eind van de middag werd de uitslag van het concours bekendgemaakt en kregen de deelnemers persoonlijke feedback.

De drie winnaars zijn, in alfabetische volgorde: Joost van Beek (met Psalm 62 van Kee en de Variationen über Nun komm’ der Heiden Heiland van Anton Heiller), Jaco van den Berg (met Psalm 45 van Kee en Allein Gott in der Höh’ sei Ehr (BWV 662) van Johann Sebastian Bach) en Jaap de Vos (met Psalm 62 van Kee en Preludium in g van Dietrich Buxtehude).

De concoursdag werd besloten met de prijsuitreiking en een concert door de juryleden en de winnaars.