Middelharnis - In de Grote- of St. Michaelskerk te Middelharnis is op Open Monumentendag, 10 september 2022, een grote tentoonstelling van schilderijen met Bijbelse taferelen te zien. Het centrale thema van de tentoonstelling is 'Uit Uw Hand'. Alle schilderijen zijn gemaakt door ds. Sjaak Maliepaard uit Barneveld. "Het hieronder afgebeelde schilderij stelt Abraham voor, die in opdracht van God de sterren moet tellen. Daarmee krijgt hij te zien hoe groot zijn nageslacht zal worden." Lees meer >>

Vervolg

De tentoonstelling is op deze dag te zien in het koor van de kerk van 10:00 – 16:00 uur en op 17 september van 13:00-17:00 uur.

Behalve deze tentoonstelling is er nog veel meer te zien en te beleven in de kerk. Bespelingen van het grote orgel, koororgel en/of de vleugel om 11.30 (Kees Villerius), 13.00 (niet zeker), 14.30(niet zeker) en 15.30 uur André v.d. Beek. Powerpoint presentatie over de geschiedenis van de kerk, film over Goeree-Overflakkee in de vorige eeuw in de consistorie, doop- trouw en begraafboeken, lidmatenlijsten en ander interessant historisch en genealogisch materiaal op de avondmaalstafel.

Torenrondleidingen zijn er om 11:00 uur, 12:30 uur, 14:00 uur en 15:30 uur. Aanmelden via de zij-ingang van de kerk.

Wie na afloop toe is aan een rustmoment kan genieten van koffie, thee of frisdrank op het koffieterras, waar ook prachtige kaarten, felicitatiekaarten etc. te koop zijn. Via vrolijke vlaggenlijnen wordt ieder vanaf de Voorstraat hierheen gebracht.