Ouddorp - Op donderdag 18 augustus is er om 19:30 uur in de Dorpskerk van de Hervormde Gemeente te Ouddorp (Weststraat 2) een GZB zang- en muziekavond met als organist Kees Villerius. Op zaterdag 20 augustus 2022 is er om 20:00 uur een orgelconcert met als organist Gerard de Wit uit Zwijndrecht, die mede een kistorgel zal bespelen. Zijn echtgenote Johanneke zal het concert opluisteren met de blokfluit. Lees hieronder meer >>

18 augustus GZB zang- en muziekavond

Op donderdag 18 augustus a.s is er om 19:30 uur in de Dorpskerk van de Hervormde Gemeente te Ouddorp aan de Weststraat een GZB zang- en muziekavond met als organist Kees Villerius. Naast het orgel zal hij ook het spinet bespelen. Verder wordt er medewerking verleend door Hanna Nagtegaal, blokfluit en Marianne Jansen-Bakker, cello. Toegang is dan gratis. Ten behoeve van de zendingsorganisatie GZB wordt er gecollecteerd.

Volgende week donderdag 25 augustus a.s. is er om 20:00 uur een orgelconcert met als organist Gerard de Wit uit Zwijndrecht, die mede een kistorgel zal bespelen. Zijn echtgenote Johanneke zal het concert opluisteren met de blokfluit. In het repertoir zit ook een zangmoment. Entree is dan € 10,00 per persoon tot en met 16 jaar is de toegang gratis.

20 augustus Matinee-orgelconcert van ds. C.M. van der Klis

Op zaterdag 20 augustus 2022 te 11:00 uur wordt er een matinee-orgelconcert op het Van Vulpen orgel in de Dorpskerk te Ouddorp gegeven. Voor dit orgelconcert is ds. C.M. van der Klis uit Bunschoten-Spakenburg uitgenodigd. Hij hoopt een aantal Nederlandse psalmbewerkingen met koralen te spelen, waarbij u uitgenodigd wordt om ze mee te zingen. Verder staan er werken op van W.A. Mozart, S. Wesley en F. Mendelssohn-Bartholdy.

Ds. C.M. van der Klis (geb. 1970) heeft theologie gestudeerd aan o.a. de Theologische Universiteit te Apeldoorn. Als predikant is hij begonnen in de NGK De Wijngaard in Wormer (1999-2008). Sinds januari 2008 is hij predikant van de NGK Westerkerk in Bunschoten-Spakenburg. Hij heeft van 1984 tot 1990 orgelles ontvangen van Aukje Broers in de Oosterkerk te Hoorn. Sinds september 2017 volgt hij orgellessen bij Jos van der Kooy in de Westerkerk te Amsterdam. Sinds die tijd maakt hij ook deel uit van het organistenteam van de Gereformeerde Kerk (PKN) te Putten. Zijn echtgenote mevrouw M. van der Klis-Kooiman, zal behulpzaam zijn met de registratie van het orgel. Zij is in de periode 1996-1999 juffrouw geweest op de Chr. School Koning Beatrix te Ouddorp.

Volgende week zaterdag 27 augustus a.s.is er weer een matinee-orgelconcert om 11:00 uur, dan hoopt ds. F.E. Schneider uit Breukelen op het orgel te spelen.

Op zaterdag kan ook in de kerk een bezoek gebracht worden aan de tentoonstelling van schilderwerken met als thema “Door Geloof Alleen”. Een expositie uitgaande van de Stichting “uit Uw hand” met werken van ds. Sj. Maliepaard uit Barneveld.