Ouddorp - Donderdag 11 augustus 2022 om 20:00 uur wordt op het Van Vulpen orgel in de Hervormde Dorpskerk van Ouddorp (Weststraat 2) een orgelconcert gegeven door Jan Wisse (*1965) uit Aagtekerke. "Hij hoopt een gevarieerd programma van klassieke werken van o.a. J.S. Bach, F. Mendelssohn en W.A. Mozart ten gehore te brengen." Lees meer >>

Vervolg

Jan Wisse

Jan Wisse heeft zijn eerste orgellessen van Arie Joosse gekregen. Vervolgens is hij orgel en piano bij Leen de Broekert aan de Zeeuwse Muziekschool te Middelburg gaan studeren. Van 1985 tot 1992 heeft hij orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Johann Th. Lemckert gestudeerd, waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus heeft behaald. Aan het Conservatoire Internationale de Musique in Parijs heeft hij vanaf 1995 bij Marie-Louise Langlais geleerd. In 1998 heeft hij deze studie afgesloten met het behalen van een Premier Prix, de hoogste waardering die voor dit examen kan worden behaald. Deze studie is mogelijk gemaakt door een beurs van het Prins Bernhardfonds te Amsterdam. Aan de Haarlemse Zomeracademie heeft hij meestercursussen bij Ewald Kooiman en Jean Boyer gevolgd.

In 1994 is hij winnaar van het N.C.R.V Van der Horst/De Klerk concours geworden. In 1998 heeft hij de tweede prijs op het internationale orgelconcours Rijnstreek te Nijmegen gewonnen. In 2000 heeft hij op ditzelfde concours de publieksprijs verkregen. Aan de Koninklijke Beiaardschool "Jef Denijn" te Mechelen heeft Jan Wisse zijn beiaardstudie met onderscheiding afgerond. Hij geeft regelmatig orgelconcerten en werkt regelmatig mee aan radio- en cd-opnames. Op Walcheren heeft hij een uitgebreide lespraktijk voor orgel en piano. Bovendien is hij dirigent van drie koren. Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Aagtekerke. Van 1996 tot 2006 was hij voorzitter van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten(VOGG).

Matinee-orgelconcert van ds. C.D. van Alphen met zangeres.

Ouddorp. Op zaterdag 13 augustus 2022 te 11:00 uur wordt er een matinee-orgelconcert op het Van Vulpen orgel in de Dorpskerk te Ouddorp gegeven. Voor dit orgelconcert is ds. C.D. van Alphen uit Rhoon uitgenodigd. Samen met de zangeres Nicoline van der Laan, sopraan, hoopt hij een muzikaal uurtje met verschillende psalmmelodieën op Lutherse wijze ten gehore te brengen. Het zijn werken van o.a. J.S. Bach, J.L. Krebs en C.H Rinck, waarvan de koralen gezongen worden..

Ds C.D. (Coen) van Alphen (*1977) is afkomstig uit Nieuwe Tonge. Na de middelbare schooltijd op de ‘Prins Maurits’ (Middelharnis) heeft hij Geschiedenis en Theologie aan de Universiteit Utrecht gestudeerd. Na zijn studie heeft hij enkele jaren als missionair en pastoraal werker in Gouda en Rotterdam gewerkt. In 2011 is hij predikant van de Hervormde Gemeente Numansdorp geworden. Sinds september 2019 mag hij de Hervormde Gemeente Rhoon dienen.

Muziek heeft altijd een belangrijk deel van zijn leven uitgemaakt. Hij heeft jarenlang orgel les van Paul Kieviet op de orgels in Sommelsdijk en Middelharnis ontvangen en heeft hij meegedaan aan verschillende concoursen en leerling concerten. Ook heeft hij lessen bij Niels-Jan van der Hoek gevolgd. Daarnaast zingt hij als bas bij Kamerkoor Rotterdam.

Agenda

Donderdag 18 augustus 2022 is er om 19:30 uur een GZB zangavond het orgel en een spinet zal Kees Villerius bespelen enmedewerking wordt verleend door Hanna Nagtegaal, blokfluit en Marianne Jansen-Bakker, cello.

Op zaterdag 20 augustus 2022 is er weer een matinee-orgelconcert om 11:00 uur, dan hoopt ds. C.M. vander Klis uit Bunschoten-Spakenburg op het orgel te spelen.

Iedere zaterdag kan aan de kerk een bezoek gebracht worden en is er de tentoonstelling van schilderwerken met als thema “Door Geloof Alleen”. Een expositie door de Stichting 'uit Uw hand' met werken van ds. S.J. Maliepaard uit Barneveld.

Informatie

Entree is € 10,00 per persoon, kinderen tot en met 16 jaar zijn gratis.