Goeree-Overflakkee - Luid applaus voor de Hongaarse dans van Brahms. Daarmee ging de eindpresentatie van de Muziekcarrousel van start. Drie interactieve muziekvoorstellingen waren er in de week van 20 juni: in de Dorpstienden te Ouddorp, de Grutterswei te Oude-Tonge en de Melishof te Melissant. "En steeds zaten er ongeveer honderdvijftig kinderen en ouders in de zaal." Tijdens de Muziekcarrousel maken basisschoolleerlingen kennis met muziek en muziekinstrumenten. Lees meer >>

Vervolg

Docenten van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee gaan naar de scholen om kinderen in de groepen 3, 4 en 5 liedjes te leren en kennis te laten maken met allerlei muziekinstrumenten.

Na twee jaar coronabeperkingen was het weer mogelijk de Muziekcarrousel feestelijk af te sluiten met live eindpresentaties. Dit jaar was ‘De wijde wereld in’ het thema van de muzieklessen op school. De kinderen maakten een muzikale reis rond de wereld en leerden aansprekende liedjes uit elk werelddeel.

Die zongen ze tijdens de eindpresentaties, met begeleiding van de docenten. Basisschooldocente Nelleke de Wit vertelde het verhaal waar de voorstelling om draaide. Het ging over Fieke en Arjan, die de wijde wereld intrekken om muziek uit allerlei landen te gaan beluisteren. Natuurlijk klonken de muziekinstrumenten weer, die de kinderen eerder hadden gehoord en gezien tijdens de lessen van de Muziekcarrousel.

Een waar muzikaal feest was het, drie keer. Iedereen genoot volop van het verhaal, geschreven door harpdocente Ghislaine Voorrecht, en van de muziek, die was gearrangeerd door Edwin Matthee. Hij is de coördinator van de Muziekcarrousel. Volgend schooljaar zijn er weer nieuwe klassen aan de beurt om een jaar lang muziekles te volgen. Dan staat een muzikale reis op Goeree-Overflakkee op het programma.

Open dag

Wie zin heeft gekregen om zelf een muziekinstrument te leren bespelen en eerst nog even wil proberen, is welkom op de open dag van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. De open dag is op zaterdag 10 september in het Diekhuus.