14 juni 2022, Ouddorp - Tijdens de jaarvergadering van het Christelijk Ouddorp Mannenkoor werden twee oud-bestuursleden vanwege hun bijzondere verdienste voor het koor benoemd tot erelid van de vereniging. Het zijn de heren Aren Groenendijk en Ruud Ceelen. Beiden waren in 2005 betrokken bij de oprichting van het Ouddorpse Mannenkoor en kunnen terugzien op een lange staat van dienst. Vanwege de gezondheid hebben beiden aangegeven dat het niet meer lukt om actief deel te nemen aan het koor. Lees meer >>

Vervolg

Voorzitter Peter Grinwis somde tijdens de jaarvergadering verschillende wapenfeiten van beide heren op. Zo was de heer Ceelen vanaf de oprichting in mei 2005 tot april 2008 secretaris. ‘Alle officiële stukken die bij de oprichting en de start, zoals het arbeidscontract en verzekering van de dirigent, de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het opstellen van de statuten en huishoudelijk reglement, diverse bankzaken voor o.a. de contributie en het huren van repetitieruimte kwamen uit de pen van Ruud Ceelen’.

Een koor kan niet draaien zonder financiën. Vanaf het begin was de heer Groenendijk de man die zorgde dat de financiën op orde waren. Als penningmeester was hij van 2005 t/m maart 2016 betrokken bij het koor. Veel heeft Aren voor het koor mogen betekenen, naast fanatiek zanger was hij altijd present bij de repetities en uitvoeringen. Als penningmeester zag hij het ook als taak om mee te helpen de kas te vullen. Gememoreerd werden de verkopingen op de Visserijdag en de oliebollenactie die het koor elk jaar op touw zet. ‘Mede door jou inzet kon de contributie relatief laag blijven’, aldus de voorzitter van het koor. Beiden ontvingen naast een oorkonde een mooie buitenplant en een cadeaubon.

Nieuw bestuurslid
Krijn Tanis nam deze avond afscheid als bestuurslid. De afgelopen 6 jaar heeft hij zich actief ingezet voor het koor. In zijn plaats werd gekozen Joost Blaak. Het koor komt doorgaans op maandag om de veertiendagen bij elkaar om te repeteren. Mannen die interesse hebben kunnen zich zeker melden. De agenda en de contactgegevens zijn te vinden op de website.

Foto

Op de foto ziet u Aren Groenendijk en Ruud Ceelen.