Dirksland - Dubbel gevoel: muziekvereniging Amicitia jubileert (1921-2022) en neemt tegelijkertijd afscheid met een gratis toegankelijk concert op zaterdag 18 juni 2022. De Dirkslandse fanfare bestond vorig jaar honderd jaar en heeft onlangs besloten de vereniging op te heffen. Niet voor niets profileert Amicitia het concert met het thema ‘Last chance’. Lees meer >>

Het concert vindt plaats in de Victoriahal. Daar kan het publiek een gevarieerd muzikaal programma tegemoet zien.

Het opleidingsorkest Amicitia 4 Talents speelt, onder leiding van Karla Lenstra, onder andere film- en klassieke muziek, evenals een Hongaarse dans.

De slagwerkgroep van Amicitia, onder leiding van Ronald Lenstra, laat ook van zich horen. Niet alleen via de bekende slagwerkinstrumenten, maar ook door middel van bijvoorbeeld olievaten.

De fanfare, onder leiding van Jan van Dam, neemt het publiek mee op een muzikale reis. Ook klinkt, naast een mars en solowerk, een muzikale verbeelding van honderd jaar Dirksland. Dit muziekstuk is ter gelegenheid van het jubileum van Amicitia gecomponeerd door componist Ivo Kouwenhoven.

De leerlingen komen ook aan bod tijdens het concert. Ze spelen samen met de andere muzikanten en krijgen dus de kans te laten horen wat ze hebben geleerd, ook de kinderen die nog maar net zijn begonnen met hun lessen.

De presentatie van het concert is in handen van Ivo Kouwenhoven.

Veiling

Onderdeel van de concertavond is een veiling, waarvan de opbrengst is bestemd voor een muzikaal doel op de kinderafdeling van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

Het concert begint om 19.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur. De entree is gratis, evenals de koffie en thee. Er is ook wat te drinken voor de jeugdige bezoekers.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten en te dansen tijdens de afterparty met muziek. Dan biedt Amicitia nog een hapje en twee gratis drankjes aan.

Tekst Kees van Rixoort