Middelharnis - Nog een paar weken wachten en dan wordt de aula van RGO College aan de Koningin Julianaweg in Middelharnis opnieuw omgetoverd tot een mooie theaterzaal, met verduisterende gordijnen, professionele theaterbelichting, een groot podium en een echte balletvloer! "Maar liefst 28 leerlingen van de musicalgroep van RGO College én RGO Beroepscampus staan te trappelen...." Lees meer >>

Vrolijk en ontroerend

Maar liefst 28 leerlingen van de musicalgroep van RGO College én RGO Beroepscampus staan te trappelen om het publiek een mooie theateravond te bezorgen.

En dat daar hard voor gewerkt is op de dinsdagmiddagen na schooltijd, licht regisseur Jora Mohlmann graag toe.

“Dit jaar brengen we de voorstelling ‘Peter vóór Pan’, een vrolijke en ontroerende familievoorstelling vol magie en fantasie. Over kinderen die het liefst zo snel mogelijk groot willen worden en over hebzuchtige volwassenen die juist wanhopig op zoek zijn naar hun tweede jeugd. Je maakt kennis met Peter Pan en met zijn grote tegenstander kapitein Haak.”

Iedereen kan meedoen

Het was, vooral in dit jaar, best een hele grote klus om alles tijdig gerealiseerd te krijgen. Jora vertelt hoe ze zo’n productie met het hele musicalteam oppakken en hoe het dan altijd weer een groot succes wordt:

“De periode tot aan de herfstvakantie gebruiken we om elkaar beter te leren kennen en vervolgens te bekijken welke rol het beste bij je past. En dan beginnen we met de repetities. Iedere week 2 uur acteerles en om de andere week komt er dan ook nog een uur zang- of dansles bij.

Het leuke van het maken van theater op de RGO is, dat er voor degenen die niet willen acteren, maar wel graag meewerken aan de totale productie, ook mooie dingen te doen zijn.

Zo moet er een decor bedacht en gemaakt worden. Dat is een stukje theatertechniek dat heel professioneel wordt opgepakt door leerlingen van het beroepsprofiel Bouwen, Wonen & Interieur op de RGO Beroepscampus onder leiding van docent George ‘t Mannetje. Vervolgens zorgen de spelers weer voor een mooi staaltje schilderwerk van de decorstukken.”

We zijn er klaar voor!

Er moeten veel mensen nodig om zo’n mooie productie neer te zetten. Hoe krijgen jullie dat voor elkaar?

Jora: “Voor alle onderdelen zijn er altijd gelukkig weer mensen bereid leerlingen te begeleiden en hun handen uit de mouwen te steken. Zo hebben diverse ouders én een oma in de kostuumploeg, onder leiding van docent beeldende vorming Ivonne van Buuren, weer prachtige kostuums gemaakt. Voor het regelen van de rekwisieten en de grime konden we weer bouwen op RGO-collega Jeanette Nagtegaal en Sonja Mansueti. De algehele organisatie ligt in handen van Tamara Maliepaard.

Als regisseur zorg ik ook voor het ontwerp van een lichtplan. Onder leiding van Framewave uit Oude-Tonge zijn er dan ook weer 3 enthousiaste leerlingen van beide locaties, die zorgen dat het licht en geluid perfect geregeld is.

Alles bij elkaar komt er heel veel bij kijken en na een schooljaar van hard repeteren zijn we er nu klaar voor om het resultaat van al onze inspanningen aan het publiek te laten zien.”

Data voorstellingen

Ook zo benieuwd naar deze theatervoorstelling met dans én zang? Kom met de hele familie kijken en zorg dat je tijdig kaarten reserveert.


In totaal worden er 5 voorstellingen gegeven:

  • 1 try-out voorstelling voor brugklasleerlingen op woensdag 15 juni
  • 2 middagvoorstellingen voor basisschoolleerlingen op donderdag 16 juni en vrijdag 17 juni
  • 2 avondvoorstellingen voor iedereen:
    • Donderdag 16 juni 19.30 uur
    • Vrijdag 17 juni 19.30 uur

De voorstellingen vinden plaats in het gebouw van RGO College, Koningin Julianaweg 54.

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor de musical voor donderdagavond 16 en vrijdagavond 17 juni om 19.30 uur zijn voor €7,- per stuk te verkrijgen via:

  • Keyzer Shoes & Trends in Middelharnis
  • Boekhandel Dekker & Van Esbroek in Middelharnis
  • Primera in Middelharnis
  • Per e-mail via musical@rgomiddelharnis.nl
  • Aan de deur
  • In de aula van RGO College

Meer informatie over kaartverkoop via www.rgomiddelharnis.nl/musical