Goeree-Overflakkee - Ben je tussen 12 en 18 jaar en houd je van gedichten schrijven, of zou je het weleens willen proberen? Doe dan mee aan de gedichtenwedstrijd van de erfgoedlijn Goeree-Overflakkee. "De wedstrijd moet gedichten over het Flakkeese landschap opleveren. De twee winnende gedichten komen te staan bij de kreken 'Paardengat' en 'De Vliegers'." Lees hieronder de spelregels en doe mee!

Vervolg

De erfgoedlijn Goeree-Overflakkee is een project van de provincie Zuid-Holland. Samen met de gemeente Goeree-Overflakkee en de Reizende Dichters is de gedichtenwedstrijd opgezet om mensen meer bewust te maken van het landschap en van het belang van de kreken. Leerlingen van de CSG Prins Maurits in Middelharnis organiseren de wedstrijd.

Meedoen!

Wie mee wil doen kan tot maandag 20 juni een Word-document met een gedicht sturen naar oogo@cultuurpleingo.nl. Zet in het Onderwerp van je e-mail, je naam en de titel van het gedicht.

Nog een paar regels: het moet een gedicht in het Nederlands zijn, dat gaat over het landschap. Het maximumaantal regels bedraagt 17 (inclusief titel, witregels en naam van de dichter).

Wie de wedstrijd wint, bepaalt een jury. De beloning voor de winnaars is niet mis: je eigen gedicht bij een Flakkeese kreek, met je naam eronder.