Sommelsdijk - Het Streekmuseum vertelt graag eilandverhalen en organiseert op zaterdag 21 mei 2022 een rondwandeling door het mooie Oude-Tonge. "Door de verhalen die worden verteld, komt de geschiedenis tot leven en hoor je hoe het kan dat er toch zoveel Rooms-Katholieken wonen op een protestant eiland..." Lees meer >>

Vervolg

Samen met een gids een stukje eilandgeschiedenis verkennen is leuk en leerzaam. Voor eilanders en toeristen is dit een uitgelezen moment om meer te weten te komen over een geloofsgemeenschap die zich dapper staande wist te houden.

Wat kom je te weten in deze rondwandeling? Je wordt meegenomen in de geschiedenis van het ontstaan van Oude-Tonge tot nu. Je komt te weten wat het Rijke Roomse Leven inhield op Flakkee. Ook komt de verhouding tussen protestanten en “Roamsen” aan bod.

Je zult leren waarom het huidige kerkgebouw één van de bijzonderste gebouwen van het eiland is. Naast het kerkgebouw bezoek je nog meer gebouwen en objecten. De gids is de enthousiaste Oude-Tongenaar Tim Jochems.

Meedoen?

De rondwandeling is zaterdag 21 mei en start om 10:00 uur op de Kaai van Oude-Tonge. Een rondwandeling kost slechts €5,00 per persoon en duurt ongeveer 2 uur.

Inschrijven en betalen kan ter plekke of via de webshop van het Streekmuseum.