Goeree-Overflakkee - Uw en jouw lokale omroep RTV Slogo heeft een vaste 2-wekelijks programmering met nieuwe programma’s De nieuwe items voor week 15 en 16 staan weer voor u en jou klaar! Lees hieronder meer >>

Agenda

  • ‘t Eiland Actueel – Finale Lego League Challenga: Op vrijdag 8 april 2022 vond voor de allereerste keer de eilandelijke finale plaats van de FIRST LEGO League Challenge. Op deze dag streden alle teams om de finaleplaats. Deze spannende wedstrijd vindt plaats in de Beroepscampus in Middelharnis. Om 14.15 uur reikte wethouder Bruggeman te prijzen uit. De FIRST LEGO League Challenge is een internationale technologiewedstrijd die leerlingen uitdaagt te denken als wetenschappers en technici. Deze challenge bestaat al voor het voortgezet onderwijs op Goeree Overflakkee, maar nu namen ook 13 basisscholen deel aan deze geweldige uitdaging.
  • Streekdocumentaire – Onversneden Liefde – deel 2: De documentaire ‘Onversneden Liefde’ gaat over de worsteling van Goeree-Overflakkee met hun jarenlange drugsprobleem. Jongeren voelen een sociale leegte op ‘Het Witte Eiland’ en vullen die op door naar speed te grijpen. Documentairemaakster Sanne Waldekker geeft deze jonge mensen voor het eerst zelf een stem.
  • In gesprek met – Adri v.d. Laan – Redacteur Eilanden Nieuws: Adri van der Laan heeft afscheid genomen van de redactie van het Eilanden Nieuws. Bijna 20 jaar werkte hij mee aan het christelijke nieuwsblad. Tientallen jaren bracht hij het nieuws over Goeree-Overflakkee. Met een frisse blik keek hij wekelijks naar de ontwikkelingen op het eiland. Twee keer per week deed hij samen met zijn collega’s verslag van grote en kleine gebeurtenissen en bracht hij het nieuws in beeld. Nu is het tijd geworden om met pensioen te gaan en rtv slogo sprak met hem.
  • Streekhistorie – Dorpen op GO – Middelharnis/Sommelsdijk rond 1964 – deel 4: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke beelden van rond 1964 die zijn opgenomen in het tweelingdorp Middelharnis/Sommelsdijk.
  • Blik op Goeree Overflakkee – deel 91: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 43, KPN/Telfort: Kanaal 1371, Delta: Kanaal 12

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo