Middelharnis - Leerlingen van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee kunnen weer spelen voor het publiek. Op dinsdag 19 april 2022 gebeurt dat in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis. Tijdens deze individuele voorspeelavond, die om 19:00 uur begint, laten viool- en pianoleerlingen horen wat ze kunnen. Lees meer >>

De leerlingen van Heleen DeWitte (viool) en Piet Westhoeve (piano) hebben er veel zin in. Wat staat er allemaal op het programma?

Marilyn Vijfhuize speelt een vrolijke gavotte van de Italiaanse componist Giovanni Martini. Emma Verburg laat de Humoresque van A. Dvorák horen. Rond dit stuk komt bovendien een romantisch verhaal tot leven. Het gaat over een prinses en de prins én de koning en de koningin die zich ermee bemoeien. Het is allemaal herkenbaar in de muziek.

Marlies Biemond speelt het eerste deel uit het vioolconcert van A. Vivaldi. Terwijl Sara Papeveld, die binnenkort met andere violisten gaat musiceren tijdens een Suzukiweekend in Biezenmortel, het eerste deel uit het vioolconcert in D van Seitz ten gehore brengt.

Renske van ’t Geloof en Eloise Goedegebuur spelen het prachtige eerste deel uit het dubbelconcert van J.S. Bach. Alinde de Jonge laat de warme klanken van de altviool klinken tijdens de voorspeelavond. Zij heeft twee delen uit een sonate van B. Marcello ingestudeerd.

Vioolleerlingen Eva Huizer en Nienke Noordam musiceren voor het eerst samen met piano. Ook een aantal pianoleerlingen treden op. Zij spelen stukken uit de pianomethodes. Guus van der Wende en Pieter Krijgsman maken hun debuut op het concertpodium.