29 maart 2022, Oude-Tonge - Voldaan en trots kijken de dames van Duo Voci en Sax’a’holic terug op hun dubbelconcert van afgelopen zaterdagavond 26 maart. "Wat begon als een klein en leuk plannetje groeide uit tot een prachtige samenwerking. Met als resultaat een volle zaal in De Grutterswei in Oude-Tonge!" Lees meer >>

Vervolg

Alles bij elkaar waren zo’n 80 bezoekers op het middagconcert afgekomen. De vrijwilligers van De Zonnebloem-afdeling Oude-Tonge en Verzorgingshuis Ebbe & Vloed verwelkomden de gasten met koffie/thee en een heerlijke plak cake van Cakebakkerij Van der Spoel. Daarnaast kreeg iedereen ook nog een lootje voor de loterij waarmee de middag werd afgesloten. In de pauze was het een kakofonie van gezellig gebabbel. Wat waren de mensen blij elkaar weer eens op een ontspannen en gezellige manier te kunnen ontmoeten.

De dames van Sax’a’holic schitterden in hun gouden tops als de ‘golden girls on sax’. Zij brachten muziek uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Swingende nummers van George Gershwin en ‘In the Mood’, zoals de Glen Millerband het hen niet na zou doen. De nummers werden vlot aan elkaar gepresenteerd door Carolien Kranse.

Bij de klanken van de Tweede Wals van Shostakovic (denk aan André Rieu) zwierden de dames van Duo Voci de zaal binnen. Wat een prachtige show zetten Margreet van Maanen en Joke Heijligers neer. Met hun prachtige stemmen en dito liedjes wisten zij de luisteraars tot tranen te roeren. Zingend gingen ze door de zaal waarbij ze iedereen met een boks of hun blik wat extra aandacht gaven. Het is mooi en hartverwarmend wat muziek met mensen doet.

De afwisseling tussen de sax-klanken van Sax’a’holic en de liedjes van Duo Voci zorgde voor een afwisselend programma. Samen speelden zij onder andere het mooie Amazing Grace en ‘It don’t mean a thing’.

Aan het einde van het optreden werden de prijsjes verloot die beschikbaar waren gesteld door de middenstand van Oude-Tonge. En wat waren er véél prijsjes. Heel hartelijk dank hiervoor.

De dames bedanken alle vrijwilligers, ondernemers en sponsors, Stichting Welzijnswerk Oostflakkee en Stichting Podium die dit concert mogelijk hebben gemaakt. Dank aan De Grutterswei voor haar gastvrijheid.

Het concert werd afgesloten met een gezamenlijk We’ll meet again. Als het aan Sax’a’holic en Duo Voci ligt, zeggen zij graag “tot een volgende keer!”.