[GEANNULEERD] Dirksland - In de serie THE PASSION 40DAAGSE geeft Martin Mans in Dirksland een concert ‘Samen in Actie voor Oekraïne’. Op zaterdag 2 april 2022 om 20:00 uur bent u welkom bij een orgel- en samenzangconcert in de Hervormde Kerk in Dirksland. Het concert maakt deel uit van een paasserie voor de Stichting Kerk in Actie. Lees meer >>

Vervolg

[GEANNULEERD] Het project dat centraal staat tijdens de serie is ‘Samen in Actie voor Oekraïne’. Er is een collecte voor deze doelgroep die wereldwijd de krantenkoppen beheerst. Het geld gaat naar hulpgoederen en vluchtelingenopvang in Nederland en in de grensstreek.

Martin heeft een orgelprogramma samengesteld met de mooiste passie- en paasliederen zoals: ‘’t Is middernacht en in de hof, Als ik in gedachten sta, O hoofd, bedekt met wonden en Op die heuvel daarginds.’ Hij is een gevarieerd programma met geliefde improvisaties die de orgelliefhebber zeker zullen aanspreken. Aansluitend is bij enkele improvisaties samenzang van de liederen.

Achtergrond organist Martin Mans (1965 De bekende organist Martin Mans heeft zijn naamsbekendheid onder andere te danken aan zijn improvisaties op orgel. Daarvan brengt hij een groot aantal ten gehore op het wel-klinkende orgel in de Abdijkerk in Loosduinen. Gedurende zijn loopbaan heeft hij vele creaties van zijn eigen hand op geluidsdrager gezet. De laatste twee jaar heeft hij veel onlineconcerten gegeven die nog steeds te beluisteren zijn op YouTube. Luisteraars kunnen zicht kosteloos abonneren en genieten van een wekelijks terugkerend programma waarbij Martin het orgel bespeelt en de luisteraar regelmatig van de nodige informatie voorziet.