Goeree-Overflakkee - De Reizende Dichters op Goeree-Overflakkee gaan voortvarend verder in het nieuwe jaar: "De kerstdagen en Oud en Nieuw liggen achter ons. De oliebollenkramen zijn weer uit het zicht en hebben hopelijk wat kunnen verdienen in onze veranderde maatschappij. De beperkingen begrenzen ons in het dagelijkse leven. Maar gelukkig zijn er nog genoeg mooie dingen als we die willen zien.... zoals de aquarel op de cover en het er bij passende gedicht van kunstenares Marian Kortekaas." Lees meer >>

Vervolg

De aquarel op de cover en het er bij passende gedicht zijn van Marian Kortekaas. Zij schrijft over maagdelijke witte tapijten, donzig en zacht. Ondergedoken krokussen gevangen door de kou verlangend naar de zon. Hoe toepasselijk in deze tijd waarin we verlangen naar vrijheid/de zon. Er zijn ook gedichten geschreven over stil zijn, luisteren naar de natuur. De snoeppot die vaak op de tafel komt, rode dakpannen en wakkerende wind. Gedachtenstromen die uit balans zijn geraakt. Marias Velthuizen vertelt wederom over Het veranderende landschap (deel 2): De ruilverkaveling.
Nieuw is een aantal trioletten: een achtregelig refreindicht, behorende tot de rondeelfamilie. Het ontstond in het Frankrijk van de 13e eeuw bij de troubadour Adenès Le Roi. Pas later werd deze dichtvorm ook buiten Frankrijk bekend.

Deze uitgave is als de maatregelen het toelaten te koop in de boekwinkels Dekker/ Van Esbroek in Middelharnis, Bruna in Ouddorp en bij Van der Boom in Sommelsdijk. Een los nummer kost 4,50 euro. Een abonnement (4 nummers) 14,50. zie de website http://oogo.cultuurpleingo.nl/

Geannuleerd

Poëzie als Zeewind die op 29 januari zou plaatsvinden in het Diekhuus is geannuleerd vanwege de Coronamaatregelen en we niet instaat waren op voorhand in te schatten hoe de persconferentie op 25 januari zou lopen.

Ook gedichten voordragen en flyers uitdelen in de bibliotheek en op de markt op 2 februari is geannuleerd.

Tekst Magda Haan