Goeree-Overflakkee - De lokale omroep op het eiland Goeree-Overflakkee -RTV Slogo- heeft een vaste 2-wekelijks programmering met nieuwe programma's. Bekijk bijvoorbeeld nu bij programma 't Eiland Actueel, de Secret Santa Lichtjesparade 2021, die over het eiland reed of de video over de Kinder-Kerstpuzzeltocht die coronaproof (in de buitenlucht, met genoeg ruimte), met elkaar gelopen kan worden in de Kerstvakantie. Lees hieronder verder.

Vervolg

De nieuwe items voor week 51 zijn:

  • 't Eiland Actueel – Secret Santa Lichtjesparade 2021: Op vrijdag 10 december 2021 werd er op Goeree-Overflakkee voor de 3e keer de Lichtjesparade georganiseerd door Stichting Hart van Goeree-Overflakkee in samenwerking met Plattelands Jongereren Flakkee. Net als vorig jaar kan de grote Secret Santa Lichtjes Parade helaas niet in zij originele vorm doorgaan door Corona. Maar gelukkig mag met toestemming van de gemeente wel de alternatieve kleine tochten door gaan. Want juist in deze tijd van corona zoekt iedereen een lichtpuntje. En dat komt goed uit want er komt vrijdagavond een hele stoet lichtpuntjes langsrijden door alle dorpen van Goeree-Overflakkee.
  • ’t Eiland Actueel – Griep, Corona, Ventilatie en Boostercampagne: Waarom was er de afgelopen 1,5 jaar zo weinig griep? Is het erg wanneer er een griepepidemie uitbreekt? En wat is precies het verschil tussen griep en corona? Rianne van Gageldonk, Epidemioloog Luchtweginfecties, legt het uit. En wat is het effect van ventilatie op aerogene overdracht van het coronavirus? Ventileren is het continu verversen van de lucht binnen met buitenlucht. Hiermee verklein je de kans om ziek te worden door zwevende coronavirusdeeltjes op grotere afstand in een binnenruimte.
  • Kerst 2021: In deze week voor kerst kun je gezellig kijken naar diversen kerst optredens uit de archieven. Zo zijn er beelden te zien van een Dorpskerstconcert en de hoogtepunten uit het optreden van Soundwaves.
  • t Eiland Actueel – Kinder Kerstpuzzeltocht: Na het grote succes van de Sinterklaasspeurtochten organiseert het Streekmuseum Goeree-Overflakkee een kerstspeurtocht voor kinderen. Deze speurtocht duurt ongeveer 1 uur en start in de Kerkstraat van Sommelsdijk en gaat over de winkeldijk van Middelharnis. De puzzeltocht is ideaal te lopen in de kerstvakantie en kan als “veilig Corona uitje” worden beschouwd. De kinderen worden op pad gestuurd om tekeningen te zoeken. Deze tekeningen laten stukjes zien van het kerstverhaal en de geboorte van het kindje Jezus. Kinderen krijgen bij aankoop een gave pen die licht geeft. Dat maakt het nóg leuker om de antwoorden op te schrijven!
  • ’t Eiland Actueel - Jong en Fit ! Vaccineren ! - Boostercampgane in volle gang: Bij de GGD'en is het zetten van boosterprikken in volle gang. Vanwege de besmettelijke omikronvariant krijgt elke 18-plusser uiterlijk in de tweede helft van januari de kans om een boosterprik te halen. Eerst zijn ouderen en zorgmedewerkers aan de beurt. De boosterprik is een extra prik die werkt als oppepper, waardoor je beter beschermd bent. Je kunt de boosterprik vanaf 3 maanden na je laatste coronavaccinatie halen. Je bent jong en voelt je fit. Waarom dan toch tegen corona laten vaccineren? Of je nou jong of oud bent, het coronavirus raakt iedereen. Door je te laten vaccineren, bescherm je jezelf en anderen. Boy Vissers legt uit waarom het dus ook belangrijk is om je te laten vaccineren als je je jong en fit voelt.
  • Streekhistorie: - 2 dorpen en 1 stad – deel 2: In deze serie worden unieke en historische beelden uitgezonden van Goeree – Overflakkee. Deze week het tweede deel van de serie “2 dorpen en 1 Stad” van Jan & Jaap Maliepaard uit Stad aan het Haringvliet.
  • Blik op Goeree – Overflakkee – deel 80: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo