13 december 2021, Regio - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland draagt in het laatste kwartaal voor €282.400,00 bij aan 51 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie. "Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe waar het bestuur van onder de indruk is." Lees meer >>

Familieopera “Gabber4Life, een keihard sprookje”

De voorstelling van De Blije Brigade gaat over gabber, Rotterdams grootste wereldwijde culturele exportproduct en bakermat van de Nederlandse dance industrie. De opera gaat op 22 mei 2022 in première tijdens O., het internationaal festival voor opera, muziek en theater in Rotterdam. Samen met gabberfans, dansers van Scapino ballet, operazangers, klassieke en elektronische muziek, wordt er een meerlagige roadtrip door memory lane gecreëerd, die je onverwachts in nieuwe sferen brengt van opera, theater en dans. De voorstelling kan rekenen op een bijdrage van € 10.000.

Theater De Gelaarsde Poes over de Haagse Markt

In de theatervoorstelling De Gelaarsde Poes van het Haags Theaterhuis, wordt het traditionele sprookje opnieuw uitgevonden en verplaatst naar de smeltkroes van de Haagse Markt. De Haagse schrijfster Mira Feticu en regisseur Serge Bosman verzamelen in een aantal inspiratiesessies met wijkbewoners en kunstenaars de elementen van het verhaal en vormen deze om tot een meeslepend verhaal dat de avonturen vertelt van Poes Lilly op de Haagse Markt. Het theaterstuk ontvangt een bijdrage van € 7.500 en wordt tussen 1 en 24 september 2022 opgevoerd in theater De Vaillant in Den Haag.

Schiemaps in Schiemond

Stichting Mesh ontvangt € 10.000 voor het kunstproject Schiemaps, waarbij kunstenaar Joost Vermeer samen met jongeren uit de wijk ruim 3.000 m2 aan tunnels en liftschachten gaat beschilderen in de Rotterdamse wijk Schiemond. Het doel is niet alleen een visuele opknapbeurt voor de wijk, maar ook het opdoen van professionele ervaring voor de veelal kansarme jongeren, die een betaalde opdracht krijgen om mee te doen. Vermeer houdt zich als kunstenaar bezig met cartografie. De jongeren gaan aan de slag met landkaarten die een connectie hebben met hun culturele achtergrond. Elementen hieruit worden geabstraheerd en toegepast in het totaalontwerp dat zal ontstaan voor de wijk.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de BankGiro Loterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland is een van de twaalf provinciale afdelingen.

De volledige lijst met financiële bijdragen uit deze laatste ronde van 2021 is te vinden op: www.cultuurfonds.nl/kwartaaltoekenningen-vierde-kwartaal-2021-zuidholland.