Goeree-Overflakkee – Bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta kun je meedoen aan verschillende Biebcollege’s. Dit zijn lezingen over boeiende onderwerpen of actuele thema’s. Ook is er regelmatig een leuke film te zien. "Op 30 november word je meegenomen in het leven van Parijs in de jaren ’20. Je kunt alleen, na het tonen van je QR code of vaccinatiebewijs met legitimatie, meedoen." Lees hieronder meer.

Parijs in de jaren ’20

Op 30 november word je meegenomen in het leven van Parijs in de jaren ’20. Tijdens deze vernieuwende en inspirerende periode was Parijs het centrum van het artistieke universum. Esther Kranendonk, docent Kunstgeschiedenis, vertelt alles over de diverse nieuwe kunststromingen zoals het fauvisme en kubisme, maar ook Art Nouveau, Art Déco en verschillende modetrends komen aan bod. Deze lezing vindt plaats in Bibliotheek Ouddorp op 30 november van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang voor bibliotheekleden is €7,- en anders €7,50. Aanmelden kan bij de balie in de bibliotheek of via www.bzhd.nl.

Film Corpus Cristi

Dit aangrijpende, Oscargenomineerde drama met ruwe kantjes is gebaseerd op echte en opmerkelijke gebeurtenissen. Een twintigjarige jeugddelinquent droomt van een carrière als priester. Maar met zijn strafblad maakt Daniel geen kans. De samenleving heeft hem, als jonge crimineel, sowieso al gediskwalificeerd. Deze film is op 1 december om 20.00 uur te zien in Strandtheater De Houten Kaap in Ouddorp. Toegang voor bibliotheekleden is €5,- en anders €7,50. Haal je kaartje bij de balie in de bibliotheek of via www.bzhd.nl