"Bakkers op Goeree-Overflakkee ook dit jaar weer klaar?… bakken maar!" - Middelharnis, 21 november 2021 - Zorgen voor elkaar door samen iets leuks te doen voor een ander en de ouderen en zorgverleners op Goeree-Overflakkee in het zonnetje zetten en een klein steuntje in de rug geven. Dat zijn de doelen van Heel Goeree-Overflakkee Bakt. Dankzij een recordaantal van 360 thuisbakkers konden vorig jaar ongeveer 3.500 ouderen en zorgverleners op het eiland worden verrast met een lekkere traktatie bij de koffie: een zelfgebakken stuk appeltaart. Dit jaar met een speciale kick-off in de Beroepscampus waarbij leerlingen en scholieren op een leuke wijze aan de slag gaan voor onze ouderen op het eiland. [Inschrijven t/m 1 december] Lees meer >>>

Vervolg

De actie “Heel Goeree-Overflakkee Bakt” werd eind 2014 gelanceerd. Adviesgroep De Vogel wilde samen met anderen aandacht vragen en iets leuks doen voor de ouderen in de regio. Daar is dit initiatief uit ontstaan. Door het enthousiasme waarmee mensen en bedrijven aan de slag zijn gegaan is de taartenbakactie een ongekend succes en een traditie geworden! Vorig jaar zijn naast de ouderen ook de zorgverleners getrakteerd.

Hoe werkt het? Samen aan de bak voor onze ouderen

  • Doe mee en meld je aan! Je ontvangt een gratis pakketje voor het bakken van een appeltaart. Het recept en de ingrediënten voor het bakken van de appeltaart worden thuis bezorgd.
  • Ga aan de slag en bak (samen) een appeltaart.
  • Lever de taart in en Adviesgroep De Vogel zorgt ervoor dat de appeltaarten worden afgeleverd bij Curamare, Sjaloom Zorg en de Zuidwester. Of breng de appeltaart bij een oudere in jouw eigen buurt.

* actievoorwaarde: om zoveel mogelijk deelnemers de kans te geven om mee te doen is het aantal gratis appeltaartpakketjes maximaal 1 appeltaart per huishouden.

Leerlingen en scholieren verbinden met het thema zorg voor onze ouderen

Een speciale kick-off van Heel G-O Bakt zal plaatsvinden op de nieuwe Beroepscampus in Sommelsdijk op woensdag 8 december. 12 leerlingen uit groep 8 van verschillende basisscholen volgen de workshop ‘’Hoe bak ik een appeltaart?’’. Dit doen zij samen met studenten van de afdeling Horeca & Bakkerij. Zo wordt de jeugd en de zorg voor ouderen op een leuke manier met elkaar verbonden(Hiervoor zal de pers worden uitgenodigd).

Partners
Adviesgroep De Vogel is initiatiefnemer van Heel Goeree-Overflakkee bakt, in samenwerking met Albert Heijn Ouddorp. Daarnaast zijn er nog meer ondernemers op Goeree-Overflakkee die graag een steentje bijdragen. Kranse Printwrx verzorgt het benodigde drukwerk, Dink heeft de opmaak van de uitingen gemaakt en Verpak De Jong zorgt voor de gebaksdoos.

Planning
Inschrijven woensdag 17 november t/m woensdag 1 december
Inschrijven kan via devogel.nl/heel-go-bakt en is mogelijk t/m woensdag 1 december.

Bakpakketje wordt thuis bezorgd op: maandag 6, dinsdag 7 december of woensdag 8 december
Het tasje met de ingrediënten wordt bij deelname thuis bezorgd op maandag 6, dinsdag 7 december of woensdag 8 december. Deze wordt aan de deur gehangen. Bij de inschrijving vragen wij om adresgegevens zodat wij weten waar het bakpakket geleverd moet worden.

Inleveren appeltaart: donderdag 9, vrijdag 10 december bij Jouw Marktraam in Ouddorp en kantoor Adviesgroep De Vogel in Middelharnis
De taart kan worden ingeleverd bij Jouw Marktkraam in Ouddorp en bij het kantoor van Adviesgroep De Vogel in Middelharnis . Dit kan op donderdag 9 en vrijdag 10 december. LET OP: voor 12:00 uur. De appeltaart mag ook zelf bij een oudere in de buurt worden gebracht. Vermeld dit bij de inschrijving.

Jouw Marktkraam Ouddorp - Molenblok 6-8, 3253 AL Ouddorp
Adviesgroep De Vogel - Oostdijk 1, 3241CN Middelharnis.