Middelharnis - Op zaterdag 30 oktober 2021 zal oratoriumkoor Arte Vocale een concert geven in de Grote of St. Michaëls kerk, Ring 15 te Middelharnis. Het is lang geleden dat het koor een concert heeft kunnen geven, maar het koor is heel blij nu weer voor een publiek te kunnen zingen. "Er worden werken van 4 componisten uitgevoerd, van Mozart, van Mendelssohn, van Fauré en van Schubert. Medewerking zal verleend worden door pianiste Caecilia Boschman en soliste Jenny Haisma, sopraan. Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans Houtman." Lees hieronder meer.

Vervolg

Van Schubert wordt de cantate Mirjams Siegesgesang ten gehore gebracht. Het is het omvangrijkste werk dat Schubert voor gemengd koor en piano geschreven heeft.

De tekst is gebaseerd op het oud testamentische uittocht verhaal: in een extatische terugblik van Mirjam, de zuster van Mozes, wordt de doortocht door de Rode Zee en de ondergang van de Farao en zijn ruiterij beschreven. De cantate sluit af met een heuse koorfuga. Het slotdeel klinkt als een triomf op de jarenlange onderdrukking. Het vertrouwen in bevrijding en het beloofde land is in Schuberts Cantate Mirjams Siegesgesang in ieder geval rotsvast.

Het concert begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Kaarten: € 17,50.

Reserveren verplicht. Dat kan via 06 -21913954 of via oratoriumkoor-arte-vocale.nl

Plaatsnemen in de kerk kan met inachtneming van de anderhalve meter afstand en zonder klachten die op corona kunnen wijzen.