28 juli 2021, Dirksland - Na een lange periode van online concerten zal er zaterdagavond 7 augustus aanstaande weer een orgelconcert met publiek gehouden worden in de Hervormde Kerk te Dirksland. Organisten Martin Mans en Eric Wolfert zullen het prachtige Kunckel kerkorgel bespelen in een dubbelconcert. Het programma zal bestaan uit improvisaties op bekende en geliefde Psalmen en geestelijke liederen. "Er is plaats voor 100 bezoekers." Lees hieronder meer.

Vervolg

Voor beide organisten is Dirksland een vertrouwde plek om te spelen. Martin Mans kreeg hier op 8-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Piet Westhoeve. In de jaren die volgden verwierf de muziek van Mans grote bekendheid in binnen- en buitenland, zo waren er succesvolle tournees door Canada en Zuid-Afrika en in de ruim 40-jarige muzikale loopbaan produceerde hij vele prachtige cd’s waarvan er ook met platina en goud bekroond zijn. Eric Wolfert is sinds 2014 één van de vaste organisten in Dirksland, daarnaast begeleid hij ook kerkdiensten in Nieuwe-Tonge, Serooskerke, Nieuwerkerk en Breda. Het begeleiden van samenzang en improviseren op ‘het bekende lied’ doet hij met veel passie. In het afgelopen jaar hebben Mans en Wolfert al driemaal een online dubbelconcert verzorgt vanuit Dirksland, nu heeft u de kans om er echt bij te zijn.

De entree is €10,00, aanmelding vooraf kan via reserveren.hervormddirksland.nl, er is plaats voor 100 bezoekers, zolang de voorraad strekt is er kaartverkoop bij de entree. De kerkdeuren gaan om 19:30 uur open en het concert begint om 20:00 uur.