Ooltgensplaat - Deze weken verrijst achter de Galatheese Haven het vernieuwde windpark ‘Piet de Witt’. Van dichtbij is te volgen in welk razend tempo een windmolenpark opgebouwd wordt. Dit gaat gepaard met spectaculaire transporten waarvoor de weg vrijgemaakt is. Voor auto’s is op Sluishaven, om die reden, beperkt parkeergelegenheid. Om in deze corona-tijd evenementen doorgang te kunnen laten vinden zijn toegewezen zitplaatsen verplicht. Eigen tuinstoeltje meenemen op de fiets is echter lastig, de Buutenplaets stelt daarom klapstoeltjes beschikbaar tijdens concerten. Lees hieronder meer.

Activiteiten

Millfist unplugged
Flakkeese formatie Millfist timmert al enige tijd aan de weg met hun versies van onvergetelijke rocksongs. Speciaal op ons verzoek laten ze de vette Marshall-versterkers thuis en bewijzen dat goede liedjes ook in hun unplugged versie moeiteloos overeind blijven.

Puntschoenen en pettycoats; Ghostriders
Ghostriders speelt eigen nummers in de Rockabilly-stijl die teruggrijpt op de Engelse stijl van mods en rockers in de jaren zestig. Een goede gelegenheid voor opa’s en oma’s om de retroscooter uit de schuur te rollen.

Miss Daisy
Van al dat klimmen, klauteren en spetteren kun je moe worden. Speciaal daarvoor heeft miss Daisy een tafel waar je de mooiste dingen kunt maken.

Start van de grote vakantie
In de komende weken biedt de Buutenplaets een uitgebreid programma van vakantieactiviteiten. Zo komt professor Syllabus haar wetenschappelijke experimenten uitvoeren en helpt Paul Kalishoek het schip te beschilderen als zee-aquarium. Er is theater, om te bekijken maar ook om zelf te maken.

Outdoor/Bootcamp met sport4allgo
Op vrijdagmiddag 23 juli om 15 uur start het team van sport4allgo met een reeks van outdoor/bootcamp-activiteiten. Sportief bezig zijn voor alle kinderen die niet vies zijn van een beetje modder (en hun ouders ook).

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. De buutenplaets is een vrijwilligersinitiatief en er is een fooienpot indien u daar iets voor over heeft. Het volledige programma is te volgen op de facebook-pagina van de Buutenplaets. Het adres is Mariadijk 3, 3257 LK Ooltgensplaat