Goeree-Overflakkee - Het was mooi weer en warmer dan vorig jaar, dat zorgde voor een gezellige sfeer op het eiland en veel mensen op straat die een frisse neus haalden. Speurtochten werden gelopen en schatten gevonden. De tulpenvelden waren "hot" (maar leverden door onverstandige acties van bestuurders in het verkeer, soms ook gevaarlijke momenten op), veel vlaggen wapperden en in diverse straten klonk het Wilhelmus. Er lagen voor de huizen verkoopkleedjes in het zonnetje en enthousiaste kinderen verdienden op hun eigen stoep een leuk zakcentje bij. De saamhorigheid was groot, zo ook onder de jeugd. Zoals elk jaar was er de "brommertraditie". Er waren weer brommers met speciaal geprepareerde en vooral ook zónder uitlaat te horen, die door de diverse dorpskernen reden. In Achthuizen en Oude-Tonge was het enigszins onrustig, daar werd de hele nacht vuurwerk afgestoken.... Lees hieronder meer en bekijk de video van Old Village Productions.

In Achthuizen reden jongeren al 24 van tevoren op hun brommers de uitlaat warm en werd de brandweer, even na middennacht, opgeroepen naar de Pastoor van Leunenstraat voor een groot vreugdevuur. Maar ook in Oude-Tonge werd een vreugdevuur aangestoken.

In Oude-Tonge werd er in de Eisenhowerlaan ook een vreugdevuur aangestoken en was er ook vuurwerk te horen. Bij beide vreugdevuren werden banden, pallets en matrassen op het vuur gegooid.

In Ouddorp was er op het strand een feest en een vuur, daar heeft de politie ingegrepen en een einde aan gemaakt.