Goeree-Overflakkee - RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week zijn leest u hieronder. Thema's zijn o.a. Streekdocumentaire – Varen als toen – deel 3 – Pleziervaart, Streekmuziek – Flakkeese Dagen 2019 – Deel 3– Cabbage Men, Streekhistorie – Boeren in vroegere tijden – deel 4. Lees meer.

  • ’t Eiland Actueel –Feiten en fabels over coronavaccinatie: Zit er coronavirus in het vaccin? Tast het coronavaccin je eigen DNA aan? Beïnvloedt het vaccin de vruchtbaarheid? Dit zijn slechts drie van de zeven feiten en fabels die hoogleraar Vaccinologie, Cécile van Els beantwoordt in deze video. Kijk voor meer informatie over coronavaccinatie.
  • Streekdocumentaire – Varen als toen – deel 3 – Pleziervaart: Varen als toen betekende eeuwenlang varen als werk. Dat je daar ook plezier aan kon beleven blijkt uit talloze zeemansliedjes en romantische verhalen. Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam biedt gelukkig een grote landelijke museale collectie van de historische pleziervaart. En misschien komt er in Hellevoetsluis nog wel eens een historische jachthaven. De tjotter 'Ideaal' is een dame op leeftijd die in de watten wordt gelegd door Alexander de Vos. De Piet Hein is een juweel van een heel ander kaliber, een echt kroonjuweel. Het voormalige jacht van het Koninklijk Huis vaart nog steeds vorstelijk dankzij een groep mensen die het schip nog steeds met alle egards verzorgen. Allebei juwelen van de pleziervaart die nog steeds varen als toen.
  • Streekmuziek – Flakkeese Dagen 2019 – Deel 3– Cabbage Men: De Flakkeese Dagen zijn al járen het grootste festival op Goeree-Overflakkee met muziek van eigen bodem, lekker eten en boordenvol gezelligheid. Ook dit jaar worden de Flakkeese Dagen gewoon weer georganiseerd en met 30 jaar het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op het eiland. In 1989 voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje met 7 bands en 125 bezoekers, tegenwoordig een tweedaags festival in twee tenten met bijna 30 acts en goed voor 2500 bezoekers. Deze week ziet u deel 3 van onze registratie uit 2019 en kijken en luisteren we naar het optreden van Cabbage Men.
  • Streekhistorie – Boeren in vroegere tijden – deel 4: In deze nieuwe serie nemen we een nostalgische kijk op het boerenleven vanaf 1920 tot aan het begin van de mechanisatie. Met unieke zwart-wit beelden krijgen we een beeld van het boeren leven aan het begin van de 20e eeuw in Nederland. In de eerste helft van de 20e eeuw was de landbouw op Goeree-Overflakkee nog steeds hoofdmiddel van bestaan voor vele inwoners.
  • Blik op Goeree Overflakkee – deel 57: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

*De Huiskamer: Jane van Dongen – Gehandicaptenbeleid GO: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea uitgebreid met Jane van Dongen over het gehandicaptenbeleid op Goeree-Overflakkee. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur. Vanwege de Covid-19 maatregelen kijkt u deze week naar een herhaling.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo