19 april 2021, Ouddorp - Verrast, was de 18-jairge Fleur van Rossum toen zij in 2020 ’s avonds laat een berichtje kreeg van de Miss Teen of Zuid-Holland. Fleur was gescout voor een misverkiezing! Door al de adrenaline kon ze die avond de slaap niet meer vatten. Fleur is één van de 20 finalisten van Miss Teen of Zuid-Holland. Lees hieronder meer.

Vervolg

Een paar weken voordat ze dit bericht ontving had Fleur nog getwijfeld om zich aan te melden voor de missverkiezing, maar ze werd al gescout voordat ze de kans kreeg om zich aan te melden. De 18-jarige studente had zelf tijdens de casting rondes niet het idee dat zij het meisje waar de organisatie naar op zoek was. Toen haar naam bij het bekend maken van de finalisten als eerste werd genoemd was ze er stil van. "Ik had het echt niet verwacht dat ik in de finale zou komen."

Meer dan mooi zijn

Miss Teen of Zuid-Holland is een onderdeel van Miss Beauty of The Netherlands. Tijdens de missverkiezing gaat het niet alleen om uiterlijk vertoon. Het gaat om het totale plaatje. "Een missverkiezing is meer dan mooi zijn. Je vertegenwoordigt jouw provincie, daarvoor moet je sterk in je schoenen staan." Zo zetten de deelneemsters zich in voor de Linda Foundation. Een goed doel dat zich inzet in om arme mensen in Nederland, een beter perspectief te bieden. Fleur heeft op verschillende manieren geld ingezameld voor het goede doel, onder andere door koekjes te bakken en deze te verkopen, legen flessen in te zamelen. "Via deze weg help ik mensen die het nodig hebben, zodat zij ook alles kunnen doen, zoals het hoort!"

Een missverkiezing bestaat uit verschillende onderdelen, zoals bijvoorbeeld de galaronde. "Het spannends is toch wel de bikinironde", verteld Fleur, "maar je moet dan alles loslaten en ervoor gaan!" Het leukste vindt Fleur de Hashtagronde. In deze ronde krijgen de deelneemsters aan de hand van een hashtag een onderwerp waarmee hun algemene kennis wordt getest. "Het is een uitdaging, maar hier ligt wel mijn kracht. Presenteren is iets wat graag doe." Dit doet ze niet alleen graag tijdens de misverkiezing, maar ook op school. Zo presenteert ze weleens in filmpjes die door medestudenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam worden gemaakt.

Winnaarsmentaliteit

Deelneemsters van Miss Beauty of Zuid-Holland strijden naast de titel Miss Beauty/Teen of Zuid-Holland ook om subtitels zoals Miss Photogenic. Tijdens de kans om Miss Sport te winnen kon Fleur helaas niet meedoen. Een paar weken daarvoor kreeg Fleur onverwachts een klaplong en moest zij een week in het ziekenhuis verblijven. Dit hakte er bij de 18-jarige wel even in. “Ik wil graag winnen en als je dan vanaf de zijlijn moet meekijken is dat jammer en mentaal wel lastig”. Gelukkig kan Fleur wel deelnemen aan de andere onderdelen van de missverkiezing en blijft ze meestrijden voor de titel.

Wees jezelf

Wat Fleur het belangrijkste vindt om anderen mee te geven is: “Je bent goed zoals je bent, het maakt niet uit waar je vandaan komt, hoe je er uit ziet. Hoe jij in het leven staat. Ik vind het heel belangrijk dat mensen zichzelf accepteren en tevreden zijn met hoe ze zijn en ik denk dat heel veel jonge meiden moeite hebben om dit te accepteren.”

De finale van Miss Teen Beauty of Zuid-Holland is op 30 april te zien op het Facebook-account van Miss Beauty of Zuid-Holland.

Door Anne-Elsbeth van Duijn