29 maart 2021, Goeree-Overflakkee - Er is weer een nieuwe editie van O-O-GO uitgebracht. Nummer 54 heeft het thema: Tuinen. In deze uitgave van De Reizende Dichters: "Marias Velthuizen vertelt hoe een tuin je in beslag kan nemen. De visie over een Le Roy tuin en hoe je in een Nederlandse tuin meer leven kan krijgen." Te koop in de boekwinkels op ons eiland en bij Galerie Havenhoofd in Middelharnis. Lees hieronder meer.

Vervolg

De lente komt eraan, de tijd van de koude grond inzaaien en bollen planten. De volkstuin waar over een poos de sla en bonen weer geoogst kunnen worden. De verwaarloosde tuin die nodig opgeknapt moet worden en de tuinstoelen weer klaarzetten voor betere tijden. Genieten van perken vol klaprozen en geurend vers gemaaid gras. Marias Velthuizen vertelt hoe een tuin je in beslag kan nemen. De visie over een Le Roy tuin en hoe je in een Nederlandse tuin meer leven kan krijgen.

Het covergedicht is deze keer geschreven door Magda Haan en de coverfoto is eveneens van haar. Ditmaal zijn er gedichten geschreven door De Reizende Dichters over blauwe luchten, leeuweriken, bloementuinen en zoemende bijen. Over bomen met wortels als graafarmen en een schaduwdak. Gedichten uit alle seizoenen.

Evenement ‘Poëzie in tuinen’

Op zaterdag 22 mei/ 29 mei/ 5 juni/ 12 juni. Nadere gegevens volgen nog.

Deze uitgave is te koop in de boekwinkels Dekker/ Van Esbroek in Middelharnis, Bruna in Ouddorp en bij Van der Boom in Sommelsdijk. En ook bij Galerie Havenhoofd in Middelharnis. Een los nummer kost 4,50 euro. Een abonnement (4 nummers) 14,50. zie de website: oogo.cultuurpleingo.nl

Tekst Magda Haan