"Passie in Passietijd" Deze titel is het thema voor de 3e livestream van de VVO (Vereniging Van Orgelvrienden van Goeree-Overflakkee). De opname is gemaakt in de Grote Kerk van Alkmaar en de uitzending van de livestream zal plaatsvinden op 26 maart 2021. "Het programma zal worden toegelicht door Pieter van Dijk en er zullen mooie beelden uit de Grote- of Sint Laurentiuskerk van Alkmaar worden getoond." Lees hieronder meer.

Vervolg

Pieter van Dijk bespeelt het prachtige Hagerbeer / Duyschot / Schnitger orgel (1638 /1725). Hij heeft een programma gemaakt samen met de hoboïste Alexandra Bellamy. Op het orgel opent Pieter met Preludium en Fuga in G-dur BWV 541. Vervolgens klinkt Simfonia uit Cantate BWV 21 “Ich hatte viel Bekümmernis in meinem Herze”(orgel en barokhobo). Na 3 orgelkoralen uit het Orgelbüchlein van Johann Sebastiaan Bach wordt “Jesu, meine Freude” van Krebs (1743) gespeeld samen met de hoboïste. Op het orgel wordt dan de Triosonate nummer III in d-moll gespeeld (BWV 527), die uit 3 delen bestaat. Na nog weer 3 koralen uit het Orgelbüchlein wordt besloten met de Fantasia in g-moll voor hobo en orgel van Johann Ludwig Krebs.

Uitzending livestream: 26 maart 2021 om 20.00 uur

Toegang tot het concert gaat via het YouTube kanaal van de vereniging. Zie orgelvrienden.nl, daar kunt u de link vinden. Ook de 2 vorige uitzendingen zijn daar nog steeds te beluisteren.

Deze uitzendingen zijn mogelijk gemaakt door de “Stichting Familie Nipius-Roos Fonds”, waarvoor onze hartelijke dank!