Goeree-Overflakkee - De laatste zaterdag van maart is de datum van het Ouddorps BierFestival. Helaas kan het festival ook dit jaar niet "live" doorgaan, maar de organisatoren van Stichting GIST laten zich daar niet door weerhouden en organiseren opnieuw een 'Online BierFestival' op 27 maart 2021, van 20:00 tot 23:00 uur. Lees hieronder meer.

Vervolg

Via de website is het mogelijk om een bierpakket te bestellen met daarin 12 biertjes van 6 verschillende brouwers. Uit dit pakket worden 6 bieren geproefd tijdens het online event, de overige bieren zijn om in de stemming te komen of om nadien na te genieten. Ook deze keer zorgt Keurslagerij Floresteijn voor ambachtelijke worst voor bij het bier.

Inmiddels zijn diverse brouwers benaderd. Het leuke van het online festival is dat het nu mogelijk is om de wat kleinere brouwers te benaderen of juist de grotere en bekende brouwers die normaal gesproken niet zo snel op ons bierfestival te vinden zullen zijn.
We hebben inmiddels een behoorlijk divers pakket weten samen te stellen met medewerking van de volgende brouwers: Brouwerij Ouwetoeter uit Oudenhoorn, Bird Brewery uit Diemen, Berghoeve Brouwerij uit Den Ham, Brouwerij Solaes uit Sommelsdijk en Dutch Bargain uit Groede. Daarnaast hebben we nog een internationaal tintje aan het Online BierFestival weten te geven met Brouwhoeve uit Benissa (Spanje), een brouwer met roots op Goeree-Overflakkee.

Tijdens het Online BierFestival zal biersommelier Ingmar Adam de deelnemers een en ander vertellen over de soorten bier die we gaan drinken, waar u op moet letten als u een biertje proeft, etc. Daarnaast komen ook de brouwers aan het woord om te vertellen over hun bieren, de brouwerij en het brouwproces. Uiteraard zijn de deelnemers ook in de gelegenheid om direct vragen te stellen aan de brouwers, waardoor de proeverij ook een interactief karakter heeft.

Heeft u al dorst? Kijk dan op ouddorpsbierfestival.nl voor meer informatie over deelname of houd Facebook, Instagram en Twitter in de gaten. Er is beperkt plaats, dus op = op.