10 maart 2021, Goeree-Overflakkee - Voor de serviceclubs, die normaal gesproken zo actief zijn in het ophalen van geld voor goede doelen, is dit 'coronajaar', een lastig jaar. Zoveel als ze willen organiseren, zo weinig kan en mag er georganiseerd worden. "Maar de dames laten het er niet bij zitten. Ze besloten iets te organiseren voor de senioren en de mensen die het in deze tijd extra moeilijk hebben en willen de wereld een stukje mooier te maken. Een lichtje te laten schijnen in deze donkere dagen die dit jaar extra donker zijn door Corona." De ladies hadden maar 1 woord nodig en gingen samen met de Kiwanis, één van de andere serviceclubs die dit eiland rijk is, direct aan de slag. Lees hieronder meer.

Vervolg

De kerstbomenactie werd geboren. Het lukte de dames en heren om de kerstbomen gesponsord te krijgen en zetten de kerstbomen op bij 7 zorginstellingen verspreid over het eiland. Alleen al het plaatsen zorgde voor de nodige blije gezichten.
Maar de actie behelsde meer dan alleen het plaatsen van de verlichte kerstbomen: mensen konden op een speciale website een kerstwens kopen en voor elke kerstwens werd een kerstbal in 1 van de kerstbomen gehangen. Om de actie Corona-proof te houden werden de kerstwensen

Op de website kon he een kerstbal kopen en een kerstwens schrijven voor de mensen/onderwerpen die je dierbaar zijn. Dit bracht een verscheidenheid aan wensen teweeg. De wensen waren terug te lezen op Facebook en op de website. Iedere dag werden er weer vele mooie wensen toegevoegd.

In totaal zijn bijna 180 kerstballen voor het goede doel verkocht en heeft de actie €1500,00 opgeleverd. Afgelopen weken zijn cheques uitgedeeld aan stichting de Zonnebloem alsmede aan De Vrienden van de Zuidwester. Deze actie liet de samenhorigheid en verbinding tussen elkaar zien in deze Coronatijd.

Foto

De foto uitgereikt aan Stichting de Zonnebloem. Dit is gedaan door Mariecke en Kees Nagtegaal (getrouwd). Mariecke is lid bij de Ladies Circle en Kees is lid van de Kiwanis.

Tekst Ladies Circle Goeree-Overflakkee